PUBLICITAT

Andorra la Vella

Educació crea l’acompanyant a peu en el transport escolar

El nou reglament inclou la parada complementària per un mateix alumne

Per Albert Belis

Uns nens pugen a l’autobús.
Uns nens pugen a l’autobús. | EL PERIÒDIC

El Ministeri d’Educació va aprovar ahir la modificació del reglament del transport escolar, que inclou l’ampliació del servei d’acompanyament obligatori dins de l’autobús als infants de primer curs de primera ensenyança (fins ara només era obligatori a maternal), i es crea la modalitat de l’acompanyant a peu, que és qui acompanya els alumnes des que baixen de l’autobús fins a les respectives classes.

També preveu la creació de noves modalitats de transport escolar. D’una banda, demandes puntuals d’una setmana (prorrogable fins als tres mesos) per als menors que no el facin servir periòdicament i, per l’altra, la possibilitat que un mateix alumne tingui una parada complementària en el mateix recorregut de manera periòdica.

Amb referència als criteris econòmics, s’inclou un duplicat gratuït de la targeta durant el curs escolar en cas de necessitat, es flexibilitza el pagament de les quotes pendents del servei en situacions justificades i en un període de tres mesos i, per últim, s’amplia la possibilitat de demanar el retorn de l’import fins a l’1 de novembre.

Per un altre costat, el Govern va aprovar ahir en Consell de Ministres la licitació de la fase 2 dels treballs de millora a les xarxes d’aigua dels centres escolars per a la prevenció de la malaltia de la legionel·la.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT