PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El karate comença el seu projecte per a Andorra 2025

L’esport aconsegueix la inclusió en el programa pels Jocs dels Petits Estats

Per El Periòdic

Alguns dels atletes de la federació durant una competició.
Alguns dels atletes de la federació durant una competició. | Karate Xavi Andorra

El karate andorrà ha aconseguit, finalment, el premi a la lluita que ha protagonitzat durant els últims mesos per reclamar justícia davant d’una situació que, tant des de la mateixa Federació Andorrana de Karate com des del Govern i entitats implicades en la celebració dels Jocs dels Petits Estats, no s’acabava d’entendre. D’aquesta manera, l’esport formarà part del programa dels Jocs que se celebraran a Andorra el pròxim 2025.


La situació es va començar a capgirar quan el karate va deixar de ser esport olímpic després que així ho anunciessin els organitzadors dels Jocs Olímpics de París 2024, fet que va afectar també a la seva inclusió en el programa dels Petits Estats. No obstant això, cal destacar que la disciplina sí que anava a ser present en els Jocs que havien de disputar-se al Principat el 2021, però que finalment es van posposar al 2025 per la pandèmia.


«No tenia cap sentit que al 2021 sí que estiguéssim, però al 2025 no, sent, de certa manera, el mateix esdeveniment, però que es realitzava en unes dates diferents», va explicar el president de la federació, Xavier Herver a EL PERIÒDIC. L’entitat va rebre una invitació del Comitè Olímpic Andorrà (COA), que va ser l’encarregat de comunicar la mala notícia, «i des d’aquell moment sabíem que havíem de lluitar-ho, perquè era una situació molt injusta, i comptàvem amb el suport del COA i del Govern», va dir Herver.


Finalment, el mateix COA, va ser el que, fa escasses hores, va confirmar que, arran de l’Assemblea General dels Jocs dels Petits Estats d’Europa que es va celebrar a Malta el passat divendres, s’havia aconseguit incloure el karate per al 2025, així com el rugbi a set, que serà l’altra gran novetat de l’esdeveniment. «Ho hem lluitat, ho hem aconseguit, i aquesta és una magnífica notícia per a nosaltres. Estem amb molta il·lusió», va assenyalar Herver, mentre afegia que «a partir d’avui [ahir] encetem un camí amb l’objectiu d’intentar obtenir el màxim de metalls possibles».


El passat mes de desembre, EL PERIÒDIC ja va fer pública una informació en la qual s’obria la possibilitat a aquest desenllaç, amb declaracions del secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz, en les quals donava el seu suport a la causa, mostrant-se confiat que «en la que serà una decisió conjunta, no hauria d’haver-hi cap problema perquè el karate estigués». 

 

Les decles

 

Xavier Herver - President de la Federació Andorrana de Karate

 

«Ho hem lluitat, ho hem aconseguit, i aquesta és una magnífica notícia per a nosaltres. Estem amb molta il·lusió»

«A partir d’avui [ahir] encetem un camí amb l’objectiu d’intentar obtenir el màxim de metalls possibles»

PUBLICITAT
PUBLICITAT