PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Jordi Gallardo accepta continuar a la presidència de Liberals

Cabanes ha defensat la figura del ministre com a «estratègica»

Per El Periòdic

Cabanes i Gallardo, durant el congrés extraordinari per escollir candidat.
Cabanes i Gallardo, durant el congrés extraordinari per escollir candidat. | Liberals d\'Andorra

Jordi Gallardo continuarà sent president de Liberals d’Andorra. L’actual ministre de Presidència, Economia i Empresa va acceptar l’oferiment del recentment escollit candidat de la formació blava per a les pròximes eleccions generals, Josep Maria Cabanes, que dies després de la celebració del congrés extraordinari en el qual va resultar guanyador davant de la també ministra Judith Pallarés –per tan sols un vot de diferència– ja posés de manifest que el seu primer objectiu era aconseguir mantenir Gallardo al càrrec. «Estratègicament, ara no podem prescindir d’ell», va declarar Cabanes en una roda de premsa la setmana passada, on també va posar en relleu la trajectòria de Gallardo dins del partit i com a membre de l’Executiu.

Posteriorment, en una entrevista concedida a EL PERIÒDIC, el pròxim cap de llista de la formació va reconèixer que «un partit polític és com una empresa: s’ha de posar la persona idònia al lloc idoni. I Gallardo és la persona perfecta per continuar sent president fins a les eleccions». Un dels elements principals que per a Cabanes justificaven la seva continuïtat és el fet que «és ell qui té les relacions amb el cap de Govern», a banda d’haver estat qui «ha negociat amb Demòcrates», fet que podria esdevenir clau en el marc de la constitució del pròxim Executiu, tenint en compte que segons va apuntar el candidat a aquest rotatiu «per ideologia, per afinitat, crec que parlem el mateix idioma que Demòcrates». Així, tot i que encara sigui d’hora per parlar de pactes, va asseverar que «no hem de descartar res», defensant que «el país necessita unitat i estabilitat».

Segons van informar des del partit, a través d'un comunicat de premsa, Jordi Gallardo ha acceptat la proposta de continuar com a «home de partit que sempre he estat, posant-me a disposició del que Liberals sempre ha necessitat». A més, va afegir que «per coherència i elegància havia de posar el càrrec a disposició del candidat, però el diàleg amb Cabanes ha estat sincer i fàci».

Ara, amb una altra qüestió tancada, el nou líder liberal podrà començar a definir el seu futur programa electoral per convèncer a la ciutadania que la seva candidatura a cap de Govern és la millor. Segons va posar sobre la taula el mateix Cabanes, la seva idea inicial inclou elements claus com la potenciació de l’habitatge, la promoció dels joves, la lluita contra el canvi climàtic i preservació del medi ambient, l’extermini de la xacra de la violència de gènere, la preservació de la seguretat ciutadana, el manteniment de la fiscalitat, l’impuls de les infraestructures de mobilitat i l’obtenció d’un acord d’associació favorable amb la UE. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT