PUBLICITAT

Canillo

Canillo preveu que el pont tibetà atregui més de 75.000 visitants

De 600 metres de longitud, s’obre aquest cap de setmana i costarà 12 euros, amb bus inclòs

Per Albert Belis

El nou pont tibetà de la vall del Riu.
El nou pont tibetà de la vall del Riu. | A. BELIS

El pont tibetà de la vall del Riu, a Canillo, ja està enllestit. De fet, aquest dijous i divendres hi haurà jornada de portes obertes i a partir del cap de setmana ja serà de pagament. El comú preveu que el nou atractiu turístic de la parròquia atregui més de 75.000 visitants aquest estiu (fins al 30 de novembre) i assoleixi una facturació de 700.000 euros. El pla d’inversió és a 25 anys vista i la corporació compta amb tenir beneficis a partir del primer any. El cost total ha estat de 4,6 milions d’euros.

El nou pont té una longitud de 603 metres, amb un espai central per a activitats de risc que no s’obrirà fins l’any que ve, i està situat a una altitud de 1.800 metres i a 158 metres del terra. És de doble sentit, amb 1 metre d’amplada, el seu pes total és de 200 tones i pot acollir fins a 600 persones (165 visitants cada hora, 60 al mateix temps). «Aspirem a ser la novetat més impactant del Pirineu aquest estiu i ser un referent, ja que es tracta d’una estructura única al món, fiable i atractiva», va afirmar el cònsol major, Francesc Camp.

El comú compta amb rendibilitzar l’atracció a partir del primer any tot i l’elevat cost (4,6 M €)

Estarà obert a partir d’aquest dissabte i fins al 30 de novembre (de 10 a 19 hores, a l’estiu), i a partir de l’any que ve s’obrirà l’1 d’abril i també fins al 30 de novembre. Per arribar-hi caldrà agafar un bus circular des del poble de Canillo, que deixarà els visitants al començament del camí de l’Armiana, i a partir d’aquí hauran d’arribar-hi a peu (900 metres). El preu de l’entrada, amb el bus inclòs, serà de 12 euros, i si es vol completar el recorregut amb el mirador del Roc del Quer el cost serà de 14 euros i de 5 si només es va al mirador. Els residents es podran beneficiar d’un descompte del 25% i els canillencs gaudiran d’una invitació. Les entrades s’hauran de comprar en línia i les invitacions s’hauran de reservar.

Per la seva banda, els excursionistes que vulguin fer el camí de la vall del Riu el podran fer sense visitar el pont, tot i que encara no està clar on hauran de deixar el cotxe. El que sí està clar, segons va assegurar el cònsol major canillenc, és que no s’habilitarà un aparcament a la zona.

Precisament durant la sessió del Consell de Comú d’ahir es va adjudicar per valor d’uns 100.000 euros per als primers dos mesos (250.000 euros en total) el servei de transport a l’empresa Andbus, que es portarà a terme amb autobusos d’una capacitat per a unes 55 persones, així com la modificació de l’ordinació de preus per a aquest servei. L’oposició va mostrar la seva disconformitat amb el nou giny. «Ens convertirem en un conjunt d’atraccions de parc temàtic i ara s’ha fet una aberració en un lloc tranquil», va lamentar Dolors Cabot.

Per un altre costat, el Consell de Comú canillenc va aprovar el tancament de l’exercici del 2021, amb un superàvit de 2,5 milions d’euros, i una adjudicació de gairebé 4 milions d’euros en inversió. Segons el comú, no ha estat necessari incrementar l’endeutament ni reduir la tresoreria, que se situa per sobre dels 6 milions d’euros actualment. L’execució pressupostària ha estat del 93% i els ingressos més rellevants han estat els procedents del Govern, amb un 49%.

Per últim, el comú va aprovar la contractació d’un préstec sindicat per als 24 anys de contracte del Palau de Gel de 4,2 milions d’euros amb l’Associació de Bancs d’Andorra (ABA). L’objectiu és rebaixar les pèrdues en quatre o cinc anys.

Festival d’arts escèniques el mes d’agost

El Consell de Comú de Canillo va aprovar ahir l’adjudicació directa per a la celebració d’un esdeveniment cultural d’arts escèniques per un valor de 100.000 euros, que se celebrarà el mes d’agost, entre l’1 i el 10, en diversos emplaçaments de la parròquia, en una prova pilot. «De dia tenim una oferta molt àmplia, però ens falten atractius nocturns i a mitjà termini volem dinamitzar la parròquia i ser un referent turístic per al turista», va afirmar el cònsol major, Francesc Camp, que va explicar que la proposta inclourà teatre, llums, màping, noves tecnologies, pallassos i còmics. El grup de la minoria es va abstenir per no conèixer amb detall el contingut de l’esdeveniment.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT