Empat valuós

La selecció salva la duresa visitant i aconsegueix no encaixar cap gol gràcies a la superioritat numèrica

Per Albert Belis

Una jugada d’atac d’Andorra del primer temps, ahir a l’Estadi Nacional.
Una jugada d’atac d’Andorra del primer temps, ahir a l’Estadi Nacional. | FAF

La selecció absoluta de futbol va aconseguir ahir l’empat a 0 contra Moldàvia, una selecció físicament i tècnica superior, però que va haver de jugar tota la segona part amb inferioritat numèrica per una expulsió justificada al final del primer temps. Els andorrans van poder assolir l’empat tot i la duresa dels moldaus, sobretot a la segona part, i van aconseguir el primer punt del grup a la Nations League, que els col·loca tercers en la classificació, per darrere de Letònia i Moldàvia, i per davant de Liechtenstein, el seu pròxim rival divendres que ve a l’Estadi Nacional.

La primera part va tenir poc futbol, tot i que Moldàvia va dominar la possessió, amb més d’un 60% (62-38%). Només una ocasió de gol digne de destacar i per part moldava. Al minut 18, el porter local Jose Gomes va aconseguir refusar una rematada de cap d’un davanter visitant a la sortida d’un córner i la pilota es va estavellar al travesser. Una gran ocasió de Moldàvia que hauria pogut suposar el 0 a 1.

Els moldaus es queden amb un jugador menys per expulsió clara d’Stina durant tota la segona part

La resta a destacar del primer temps no va ser precisament per accions vistoses de bon futbol. Només començar el partit, els andorrans van perdre un dels seus homes més importants, Marc Vales, que es va haver de retirar del terreny de joc per una estrebada muscular i va ser substituït per Albert Alavedra. Ja al final dels primers 45 minuts, va arribar una jugada determinant, l’expulsió per vermella directa d’Stina per una entrada molt dura a la cama de Marcio Vieira, que hauria pogut portar conseqüències greus. En un primer moment, l’àrbitre va decretar targeta groga, però després de mirar el VAR va canviar de color i Moldàvia va haver d’afrontar tot el segon temps amb un home menys. Sens dubte, una acció perillosa i innecessària del jugador moldau.

A la segona part, Moldàvia, amb un jugador menys, va tirar d’agressivitat per intentar frenar la tímida intenció d’Andorra d’endur-se la victòria. Al minut 64, Jose Gomes va fer una aturada espectacular després d’un xut des de dins de l’àrea que el porter local va treure per baix.

A partir d’aquí, el control anava canviant de banda, però Moldàvia la va tornar a tenir, amb un cop de cap d’Armas –que també va veure una targeta groga per una dura entrada–, que va sortir a fora per poc després d’un córner. En aquest punt, Rata va veure una altra targeta groga per part moldava, mentre Joan Cervós ho provava des de fora de l’àrea en un xut després d’una falta en curt.

En el tram final, el seleccionador va ser ambiciós i va retocar l’esquema per intentar aconseguir una victòria que finalment no va arribar, tot i que en un parell d’ocasions els seus homes ho van intentar, però sense èxit. Dimarts vinent Andorra ho tornarà a intentar a Moldàvia.