PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Satisfacció dels comerços, tot i no complir les expectatives pel pont

La tornada dels andorrans i un accident provoquen cues de més de sis quilòmetres d’entrada al país

Per Anna Casanova

Imatge de l’avinguda Meritxell d’aquest pont de Pasqua Granada.
Imatge de l’avinguda Meritxell d’aquest pont de Pasqua Granada. | El Periòdic

l’entrada de turistes el darrer cap de setmana ha afavorit els comerços del país, els quals agraeixen que hi hagi hagut «un augment d’afluència respecte a l’any passat», va afirmar un venedor d’una botiga d’esports, Albert Vidal. Tanmateix, algunes botigues lamenten que «les vendes no han estat tan positives com ens esperàvem», va assegurar un treballador d’un establiment de tecnologia, Alfredo Lousada. 

Pel que fa al trànsit, el primer dia del pont de la Pasqua Granada va sumar cues de més d’un quilòmetre i mig de sortida per Espanya. Les retencions a la N-145 es van tornar a incrementar ahir, aquest cop d’entrada al Principat, a causa d’un accident a la via, el qual va provocar cues de sis quilòmetres a la frontera del riu Runer a partir de les 17.00 hores. A més, durant el dia es va detectar una entrada d’11.476 vehicles, un 49,6% dels quals amb matrícula andorrana; i una sortida de 12.798 cotxes, un 41,6% amb matrícula espanyola, segons va informar el Departament de Mobilitat.

Les avingudes principals ja estaven buides al migdia. En aquest sentit, una propietària d’una botiga de roba, Dolors Capdevila, va apuntar que «avui, el negoci ha baixat en picat, però aquesta hora sol ser una mica fluixeta, ja que la gent surt quan no crema tant el sol». Els turistes que han vingut  són d’origen espanyol, concretament catalans, però la majoria «han aprofitat aquests dies per marxar a la platja, i els residents també han sortit del Principat», va observar un dependent d’una xocolateria, Jordi Miralles, i va afegir que «hem notat un increment sobretot el diumenge, però ha estat un pont tranquil i una mica justet, també el dissabte».

Així i tot, els negocis han considerat que el pont «ha ajudat per omplir la caixa», va explicar Capdevila, ja que segons va asseverar, els dies previs «no havíem treballat tant, tot i tenir un mercat majoritàriament francès». Pel que fa a la climatologia, aquesta ha acompanyat fins a l’últim dia les ganes de sortir a passejar per les botigues. Tanmateix, Vidal va afirmar que «aquestes primeres setmanes de calor són una mica d’impàs». Sigui com sigui, el que més van destacar els comerciants és «la recuperació envers la temporada passada», va sostenir Capdevila. Per ara, «esperem que no baixi el turisme en aquestes pròximes setmanes, però segurament sí que ho farà», va lamentar Vidal. 

La pròxima festivitat serà Sant Joan. «D’aquí poc vindrà Sant Joan, i creiem que ens anirà tan bé com en els anys prepandèmics, però ja veurem què passa», va expressar Lousada, qui també va manifestar que «amb diferència, les èpoques de l’any en les quals tenim més ingressos són per Nadal i Sant Joan». Per acabar, la percepció dels venedors coincideix amb un fet: «totes les vendes s’agraeixen», va apuntar Lousada. Amb tot, hi ha una preocupació pels mesos vinents, que encara són inesperats. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT