PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

FEDA escull panells bifacials per fer més rendible el seu parc solar

La instal·lació de Grau Roig s’ha dissenyat per minimitzar l’impacte visual

Per El Periòdic

El terreny on s’està construint el parc solar a Grau Roig.
El terreny on s’està construint el parc solar a Grau Roig. | ANA / L.G.

El futur parc solar de FEDA i que està duent a terme a Grau Roig utilitzarà plaques fotovoltaiques bifacials per aprofitar la radiació solar a la zona. Ho explica el responsable de projectes d’enginyeria, Adrià Arasa, qui manifesta que la tecnologia, la qual permet generar energia tant per la part frontal com per la posterior, és la més eficient i rendible a l’emplaçament, que es troba a més de 2.000 metres d’altura. «Podem aprofitar la radicació directa i indirecta, tenint en compte que el terreny està, durant una gran part de l’any, nevat, un fet que suposa que tinguem un alt grau de radiació difusa indirecta», exposa.

A banda de l’eficiència energètica de l’indret, des de la parapública van escollir el lloc per les infraestructures i les connexions que l’envolten. Així mateix, pel fet que es tracta d’un lloc «molt humanitzat», des de FEDA consideren que això és un aspecte que «ens limita molt l’impacte ambiental que tindrà el parc». En aquest sentit, Arasa assenyala que han tingut en compte la repercussió en totes les fases del projecte, com per exemple en la no utilització de formigó en l’estructura o la mitigació de l’obra civil a través de la canalització del torrent per preservar els organismes. «La instal·lació quedarà molt integrada a l’espai gràcies a la tanca de fusta que l’envoltarà», remarca.

Finalment, el responsable destaca que projectes d’aquesta mena són molt beneficiosos pel sistema energètic del país, ja que, ajuden a augmentar la sobirania energètica a la vegada que contribueixen a incrementar les energies renovables i treballar per la transició energètica.

PUBLICITAT
PUBLICITAT