PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Setmana plena d’activitats pel Dia mundial del Medi Ambient

El Govern presenta demà la campanya d’Economia Circular per donar a conèixer la nova llei

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu del rec del Solà, a Andorra la Vella.
Imatge d’arxiu del rec del Solà, a Andorra la Vella. | Arxiu ANA

El Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, juntament amb Andorra Sostenible, ha organitzat un seguit d’activitats que es desenvoluparan al llarg de la setmana per commemorar el Dia mundial del Medi Ambient, el qual es va celebrar ahir. El lema d’enguany marcat per l’ONU és ‘Una sola Terra’, un eslògan carregat de simbolisme perquè va ser el mateix que es va utilitzar en la Conferència d’Estocolm del 1972 i que es recupera 50 anys després amb la finalitat de sensibilitzar la població el màxim possible sobre les afectacions del canvi climàtic i les seves conseqüències a mitjà i llarg termini.

D’aquesta manera, s’han organitzat un seguit d’activitats per promoure els hàbits sostenibles i conscienciar a la ciutadania de la importància de cuidar el planeta i tot l’entorn natural que l’envolta i es dividirà en diverses jornades d’actes. En aquest sentit, el Govern se suma un any més a la celebració del Dia mundial amb la Setmana del Medi Ambient, que tindrà lloc fins al 13 de juny. Així, la setmana arrencarà demà amb la presentació de la campanya de comunicació d’Economia Circular que ha impulsat el mateix ministeri per fer difusió i donar a conèixer totes les novetats i el canvi de paradigma que vol impulsar la nova eina legislativa de sostenibilitat i Medi Ambient.

De cara el dimecres, es presentarà, conjuntament amb l’Andorra Esports Clúster, la nova guia didàctica que explica de forma planera i entenedora el Reglament de grans esdeveniments en el medi natural perquè el sector li sigui de fàcil aplicació. El text, que es va presentar el passat octubre, estableix que qualsevol esdeveniment que aplegui més de 300 persones, comptant assistents i organitzadors, que se celebri al medi natural haurà de complir unes condicions específiques per minimitzar i corregir qualsevol impacte sobre l’entorn i la petjada ecològica. El reglament desenvolupa la Llei de conservació del medi natural, de la biodiversitat i del paisatge i tindrà aplicació per aquells grans actes de caràcter esportiu, festiu, cultural o de qualsevol altre que es desenvolupi en el medi natural i que el puguin veure afectat.

Juntament amb el Comú d’Escaldes-Engordany, el dijous es durà a terme l’entrega de premis del concurs d’iniciatives ambientals 2021-2022 que reconeixerà i donarà visibilitat als projectes i accions que es realitzen al Principat en matèria ambiental. De la mateixa manera, el divendres es donarà a conèixer els guanyadors del concurs de fotografia de l’aigua i, darrerament, el dilluns que ve se celebrarà el fòrum d’Escoles Verdes, en què es posaran en comú les diferents iniciatives dutes a terme al llarg del curs escolar a favor de la preservació ecològica.

Pel que fa al cap de setmana, el dissabte s’ha reservat per impulsar la Festa del Medi Ambient que aplegarà un conjunt d’actes al Prat del Roure. A més, durant tota la setmana, es distribuiran embuts per reciclar oli usat a les escoles verdes del país. Més enllà dels centres educatius, tothom que vulgui podrà anar a buscar a les oficines d’Andorra Sostenible petits contenidors per poder reciclar cartó/paper i envasos a casa, en oficines o en qualsevol altre espai. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT