PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS avala Pere López com a candidat a les pròximes generals

El principal objectiu del seu programa serà donar solucions a l’habitatge

Per Lídia López

Pere Baró i Pere López, en un instant de la seva compareixença d’ahir.
Pere Baró i Pere López, en un instant de la seva compareixença d’ahir. | L.L.

Després que només es presentés una candidatura i aquesta obtingués els avals necessaris, i donant per finalitzat el procés de primàries, el Partit Socialdemòcrata (PS) va anunciar ahir que Pere López serà el cap de llista de la formació per a les pròximes eleccions generals. López recupera així el seu càrrec de president –que ocupava en funcions temporalment mentre es resolia el procés– i repeteix com a cara visible del partit en els comicis generals. «Ha estat l’únic candidat, així que això demostra que al PS tenim clar el camí que volem seguir», va relatar el secretari d’Organització del PS, Pere Baró, afegint que el desenvolupament del procediment demostra «que estem units i anem a l’una». «El nostre objectiu és que el Pere sigui el nou cap de Govern al país», va sentenciar Baró. 

Seguint el fil de l’anunci, Pere López va mostrar el seu agraïment als companys de formació pel «seu suport per obtenir els avals necessaris, i sobretot, perquè molts m’han animat a presentar-me», coincidint amb Baró en el fet que «que hi hagués una única candidatura és símptoma de cohesió». D’aquesta manera, el cap de llista socialdemòcrata va reconèixer que afronta els comicis «amb molta il·lusió», i amb el «mateix somni que quan vaig començar a fer política: fer d’Andorra un país on la gent visqui bé, on la gent sigui feliç, on els joves puguin construir el seu futur i on tothom tingui el seu espai». Tot i això, va lamentar que «malauradament, cada cop ho veig més complicat», posant en relleu que el Principat «viu la pitjor crisi de la història pel que fa al poder adquisitiu de les famílies». I segons el diagnòstic de López, la principal causa d’aquesta crisi és l’habitatge.

«L’habitatge és la problemàtica en la qual pivoten moltes de les altres dificultats», va valorar el líder del PS, apuntant que «venen mesos i anys molt complicats si no hi ha canvis en les polítiques, i sobretot, si no hi ha un govern que impulsi les mesures necessàries». Precisament ahir, el PS va fer públiques les aportacions que ha fet a l’avantprojecte de llei de mesures urgents per millorar el poder adquisitiu de la població i que es debatrà el dijous vinent, 9 de juny, en les quals la majoria versen al voltant de l’habitatge. Així, la formació insta al Govern a «incloure la definició d’Índex de Preus de Referència i que es tingui en compte per als habitatges de preu assequible l’Ingrés Familiar Medià (IFM)», destinant a l’habitatge una quantia que no pot superar el 30% d’aquest. A més, també proposen crear un fons i dotar-lo a través de diferents vies per a la construcció d’habitatges de protecció pública de preu assequible.

Tenint en compte aquests elements, i malgrat que encara queden «molts mesos al davant per explicar el programa», López ja va posar en relleu que «si un partit ha tingut la voluntat clara i ha fet propostes respecte de l’habitatge, aquest és el PS», i va remarcar que «em permeto demanar als ciutadans que reaccionin i vegin què ha fet la majoria». «Tinc l’absolut convenciment que només nosaltres podrem canviar el rumb del país», va reiterar el socialdemòcrata, destacant que «tenim la necessitat de convèncer a la població que cal un canvi polític». Per tot plegat, el candidat del PS es va mostrar decidit i convençut de liderar una proposta guanyadora, i no té en compte els resultats de la darrera enquesta política publicada, pel fet que «no és una foto perfecta de la situació real».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT