PUBLICITAT

Encamp

El COEX recull unes 11 tones de residus cada any a les carreteres

També inverteix 15.000 euros en màquines de neteja

Per Anna Casanova

Un instant de la presentació de la campanya del 2022.
Un instant de la presentació de la campanya del 2022. | SFGA/JAViladot

L’equip de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) recull un total d’11 tones de residus cada any. Així ho va assegurar ahir el ministre de Territori i Habitatge, Victor Filloy, a la presentació de la campanya de neteja de carreteres i d’activitats d’estiu del 2022. Aquesta és només una de les diverses actuacions que realitza l’equip, ja que, entre d’altres, també es du a terme el manteniment i la reparació de 110 quilòmetres de carretera general i uns 170 quilòmetres de carreteres secundàries, la neteja d’uns 23 quilòmetres de túnels i la sega d’aproximadament 600 quilòmetres de vegetació. En aquest sentit, el cap del COEX, David Palmitjavila, va apuntar que «el segat de les carreteres és molt important perquè l’herba creix molt ràpid i pot suposar un perill per a la seguretat, sobretot dels ciclistes». A més, el COEX dedica 15.000 euros de pressupost per llogar màquines especials per a la neteja dels túnels i el segat de vegetació, les quals utilitzen uns tres cops l’any.

D’altra banda, els operatius atenen entre 100 i 120 urgències a l’any, ja siguin accidents, desbordaments del riu o qualsevol altra afectació de la via que pugui suposar un perill. En aquesta línia, Palmitjavila va assenyalar que «sempre depenem de la climatologia, i les actuacions no són necessàriament programades, perquè si per exemple ha plogut, automàticament realitzem una inspecció». 

Per acabar, Filloy va agrair la tasca de l’equip i va recordar que «és una feina discreta, a vegades poc reconeguda, però essencial per a la seguretat viària». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT