PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La capital inicia la votació final dels pressupostos participatius

El Comú d’Andorra la Vella augmenta la partida i destina 200.000 d’euros per adjudicar el projecte

Per El Periòdic

Meritxell López presenta els projectes finals dels pressupostos participatius.
Meritxell López presenta els projectes finals dels pressupostos participatius. | ANA/A.S.

La votació dels pressupostos participatius d’Andorra la Vella ha donat inici avui. Un total de 14 projectes han passat a la fase final per aquest 2022 i, fins al 19 de juny, tots els ciutadans residents a la parròquia majors de 16 anys podran votar fins a tres d’aquestes propostes. La consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial i de Projectes Participatius del comú, Meritxell López, va presentar les diferents propostes ahir, i va informar que en la fase de recollida, que va ser durant el març, s’hi van presentar fins a 108 projectes.

Durant aquest temps, el comú ha estat fent el filtratge i, segons els requisits tècnics, econòmics, legals i de competència comunal de les bases dels pressupostos participatius, s’han escollit aquestes 14 propostes finalistes. López, per la seva banda, va exposar les diferents propostes entre les quals hi ha: renovar i embellir el carrer Terra Vella; la reforma de la zona de quatre camins; arreglar la vorera del carrer Prat de la Creu i la Baixada del Molí; millorar les voreres del carrer Bonavista i col·locar-hi papereres; reformar el passeig del riu del Parc Central; o reformar les voravies del barri del Cedre. A més, entre els diferents projectes finalistes també destaca el de convertir les parades d’autobús en espais interactius, calefactables i ecosostenibles; construir una paret o roca d’escalada; instal·lar màquines de reciclatge invers; habilitar un mirador estel·lar; crear un espai lúdic i de salut per a la gent gran; o col·locar una bandera andorrana de grans dimensions al mig del riu Valira.

D’altra banda, la consellera va recordar que en aquesta segona edició dels pressupostos participatius «hem duplicat la partida» per tal de poder adjudicar un projecte més integral i complet, i concretament el comú hi destina 200.000 d’euros. Entre les diferents propostes, moltes van encaminades a l’embelliment de la parròquia. En aquest sentit, la consellera va declarar que «els agradaria veure més projectes integrals i innovadors de noves infraestructures que en puguin gaudir els ciutadans» i no tantes propostes pel tema de les voravies.

López també va manifestar que hi ha algun plantejament que té un cost estimat inferior als 200.000 euros. En cas que fos la proposta guanyadora, el comú miraria la possibilitat de poder fer la segona proposta amb més vots, sigui íntegrament o parcialment. «La idea és esgotar la partida pressupostària dels 200.000 euros com a mínim», va expressar.
Pel que fa al projecte guanyador del pressupost participatiu del 2021, que van ser unes pistes de bàsquet al carrer Prat Salit, la consellera va anunciar que el pròxim 14 de juny s’inauguraran amb diferents activitats lúdiques, segons informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT