PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Arcalís obre l’accés al Mirador Solar de Tristaina el dissabte

El giny de Creussans funcionarà diàriament a partir del 23 de juny

Per El Periòdic

El Mirador Solar de Tristaina.
El Mirador Solar de Tristaina. | Ordino Arcalís

L’estació d’Ordino Arcalís inaugura la temporada d’estiu aquest dissabte, 4 de juny, amb l’obertura del telecadira de Creussans, que dona accés al Mirador Solar de Tristaina. El giny mecànic estarà actiu els caps de setmana, i a partir del 23 de juny, es posarà en marxa cada dia i fins al pròxim 11 de setembre, igual que el restaurant la Coma, que també obrirà aquest dissabte. Posteriorment, entre el 17 de setembre i l’1 de novembre, el telecadira reobrirà de nou només durant els caps de setmana. A més, el Refugi de Sorteny, obert cada dia des del passat 1 de maig, ofereix als excursionistes l’opció de passar la nit a la vall i gaudir de la millor gastronomia de muntanya. 

Pel que fa al telecabina de Tristaina, obrirà a mitjans de mes, de la mateixa manera que la resta de propostes de Grandvalira Resorts, com el Mon(t) Magic Family Park, el camp de golf de Soldeu, l’extensa proposta en restauració que ofereix el domini durant l’estiu, el Funicamp, així com el telecabina Pioners i el telecadira dels Isards al Pas de la Casa. De fet, Grandvalira Resorts va assenyalar que prepara una nova temporada d’estiu plena d’activitats i ofertes lúdiques i de restauració.

El Mirador Solar de Tristaina, que està format per un anell de 25 metres de diàmetre i ofereix vistes panoràmiques de 360 graus, va ser la gran novetat de l’estiu passat i va rebre gairebé 85.000 visitants. El monument, que té forma de rellotge solar i permet gaudir de les vistes als Llacs de Tristaina, és un homenatge al significat del pic d’Arcalís com a muntanya solar i al llibre homònim de Bonaventura Adellach, que exposava el descobriment que va realitzar en aquesta muntanya en relació amb el calendari solar que feien servir els pastors primitius per tenir noció del temps. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT