PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El doble d’esportistes

Els participants del Multisport Festival superen els 3.300, amb quatre proves entre el 24 de juny i el 3 de juliol

Per Albert Belis

Carlos Aso, Jordi Gallardo i Agustí Pérez, ahir a la sala d’actes d’Andbank en la presentació de l’esdeveniment.
Carlos Aso, Jordi Gallardo i Agustí Pérez, ahir a la sala d’actes d’Andbank en la presentació de l’esdeveniment. | SFGA/JAViladot

L’Andorra Multisport Festival 2022, que es disputarà a Andorra entre el 24 de juny i el 3 de juliol, comptarà enguany amb gairebé el doble de participants en relació amb l’any passat. D’aquesta manera, la segona edició de la competició acollirà fins a 3.338 inscrits, el 70% dels quals són nous, mentre ara fa un any només hi va haver 1.819 participants. El 80% dels esportistes són homes i el 20% dones, i tindran el suport d’uns 10.000 acompanyants. Hi haurà fins a 31 nacionalitats representades: Espanya, França, Andorra, el Regne Unit, Holanda, Bèlgica, Dinamarca, Alemanya i els Estats Units. A més, 500 persones (de set nacionalitats), entre staff i voluntaris, seran els encarregats de l’organització, que serà possible gràcies a la implicació de 30 empreses andorranes. Es preveu que l’impacte econòmic directe sigui de 6,2 milions d’euros.

L’acte de presentació de la segona edició de l’Andorra Multisport Festival va tenir lloc ahir a la sala d’actes d’Andbank, un dels patrocinadors. La presència d’autoritats va ser nodrida, encapçalades pel ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, els secretaris d’Estat Justo Ruiz i Marc Galabert, el CEO d’Andbank Carlos Aso i el director general d’Ironman Grup, Agustí Pérez. També hi van ser presents representants de les parròquies participants, que van fer un breu parlament: el cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié; el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés; el cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral, i la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa.

«Creiem molt en aquest projecte i continuarem creixent aportant les marques dels esdeveniments que organitzem», va afirmar Pérez. A més, va afegir, «és un plaer treballar per un país que té tanes ganes de fer coses». Gallardo, per la seva banda, com a representant del Govern, que dona suport a l’esdeveniment, va agrair l’aposta pel país i va assenyalar que «els recorreguts de les proves tornaran a sorprendre els participants per la bellesa dels paisatges i gaudiran de l’experiència en l’entorn natural andorrà».

L’Andorra Multisport Festival consta de quatre proves d’esports de resistència i aventura. La primera cursa que se celebrarà serà l’Andorra 21 Ports (24-26 de juny), una prova de bicicleta de carretera en un dels destins preferits pels amants del ciclisme pels ports de muntanya reconeguts arreu del món. Consta de tres etapes que sumen en total prop de 300 quilòmetres i més de 8.000 metres de desnivell.

Paral·lelament a aquesta competició, es portarà a terme la Trail 100 Andorra by UTMB (24-26 de juny), una prova –tres dies i quatre curses– que s’uneix a la prestigiosa UTMB World Series, situant l’esdeveniment entre les millors cites de 'trail running' del món. Hi haurà una àmplia selecció de distàncies per a tots els nivells, sent la de 105 quilòmetres la més exigent de totes. 

Tres dies després (29 de juny-2 de juliol), arribarà l’Andorra MTB Classic-Pyrenees, una oportunitat única pels enamorats de la BTT. Aquest circuit de quatre etapes recorre els camins més emblemàtics d’Andorra i acumula 170 km i 5.260 metres de desnivell. A més, forma part de les Epic Series, una garantia en les proves de major categoria mundial. 

Per tancar el festival, el diumenge 3 de juliol se celebrarà l’Ironman 70.3 Andorra. En aquesta competició, els atletes neden al llac que es troba a més alçada de totes les proves d’Ironman d’Europa, el llac d’Engolasters, recorren en bicicleta el nord del país, afrontant el coll d’Ordino dos cops, i acaben el circuit corrent per l’interior de la capital. Tot i que la competició transcorrerà per diferents parròquies, el centre neuràlgic tornarà a ser el Parc Central d’Andorra la Vella.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT