PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Memorial Francesc Vila mobilitza més d'un miler de persones

Espanyol benjamí, València aleví i Slavia de Praga femení es proclamen campions en l'edició XXI

Per El Periòdic

Els campions de la categoria benjamí.
Els campions de la categoria benjamí. | Xavi Miró / FAF

El Memorial Francesc Vila ha tornat amb més força que mai. Després de gairebé 3 anys d'absència obligada per la pandèmia, el torneig internacional organitzat per la Federació Andorrana de Futbol ha viscut un cap de setmana d'esport, valors i molta diversió, mobilitzant més d'un miler de persones entre afició, acompanyants i delegacions. El torneig, un referent europeu a nivel de competicions base, s'ha vist acompanyat per un temps ideal i molta emoció a nivell esportiu.

L'Espanyol és el nou campió de la categoria benjamina, agafant el tro del Reial Madrid i sumant el seu vuitè títol, mostrant-se així com el gran dominador de l'històric en aquesta categoria. El camí dels de Cornellà fins aixecar el trofeu de campió no va ser gens senzill. Després de superar la lligueta inicial com a primer del grup D guanyant els 3 partits, el mateix dissabte també va golejar el Toulouse als quarts de final. Ahir, a les semis, es va creuar amb un València al qual va superar als penals i ja en la final, va superar un nouvingut, el FC Damm per 3-1.

La selecció d'Andorra es va haver de conformar amb el 12è i últim lloc en una categoria farcida de clubs de primera línia europea com ara Espanyol, València, Slavia de Praga, Vilareal, Reial Societat o Athletic de Bilbao. Dissabte, el combinat que dirigeixen Roger Nazzaro i Joan Carles Ruiz va perdre els 3 partits de la lligueta contra Espanyol (5-0), Selecció de Lleida (1-2) i Slavia de Praga (0-7), com també en el primer partit de la lluita del 9è al 12è lloc davant el Nàstic de Tarragona (0-6). Ahir diumenge va caure 0-4 per l'11è i 12è lloc contra l'Athletic de Bilbao.

El València relleva l'Osasuna com a campió aleví i suma el seu tercer títol després dels aconseguits al 2002 i al 2010. L'equip valencià va fer una jornada de diumenge perfecta, vencent en semifinals per 3-0 a la Selecció de Lleida i golejant contra l'Espanyol a la final (5- 1).

La Selecció d'Andorra alevina va aconseguir una meritòria 5a posició, que va consumar derrotant 0-1 l'Slavia de Praga. Dissabte, els jugadors que entrenen Ferran Meilan i Sandro Gutiérrez van guanyar contra el Nàstic (0-3) i van perdre amb Athletic Bilbao (2-4) i Slavia de Praga (1-3) a la lligueta. Com a 3a de grup, va caure davant l'Espanyol (2-1). L'Slavia de Praga ha reeditat el títol aconseguit en l'edició i ha igualat l'Athletic com a club que més títols té en la categoria femenina del Memorial Vila, en competició des del 2014. L'equip txec, un clàssic del torneig andorrà des que es va crear l'any 2000, es va imposar a la final contra el defensor del títol, l'Osasuna. Va ser un partit de màxima igualtat que es va decidir a la tanda de penals després d'acabar 0-0.

En la jornada de dissabte, l'Slavia va passar com a primer de grup amb 7 punts i en semifinals va remuntar per vèncer 2-3 contra la Reial Societat.

La Selecció d'Andorra es va haver de conformar amb la vuitena i última posició. L'equip de Catia da Silva i Jordi Roca va perdre els 3 partits de la lligueta inicial davant Reial Societat (8- 0), Toulouse (0-4) i Espanyol (10-0). També va cedir en el primer partit de la lluita del 5è al 8è lloc davant València (0-1) i en la jornada de diumenge diumenge jugarà pel 7è i 8è lloc contra la Selecció de Lleida en un duel de gran igualtat (0-2).

PUBLICITAT
PUBLICITAT