PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià continua amb l’ampliació de l’abocador

Majoral reitera la seva posició a favor d’habilitar espais a cada parròquia

Per El Periòdic

La zona de l’abocador.
La zona de l’abocador. | Comú de Sant Julià de Lòria

El Comú de Sant Julià de Lòria continua apostant per l’abocador de la Rabassa. El cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, va recordar que ja fa tres mesos que van dir que volien ampliar l’abocador de la Rabassa. «Estem en la fase de projecte pel que fa a l’enginyeria, el qual aviat el tindrem llest», va avançar el cònsol, afegint que els següents passos seran la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) i l’exposició pública. Després, el Govern haurà de fer els corresponents informes, segons va indicar la corporació.

Majoral també va reiterar que es tracta «d’una problemàtica nacional» i considera que és una obligació de totes les administracions trobar una solució. En aquest sentit, va tornar a insistir en el fet que una solució òptima seria que cada parròquia tingués el seu propi abocador. D’aquesta manera, «evitaríem el trànsit de camions i des del punt de vista mediambiental és el que menys impacte tindria a la nostra xarxa de carreteres» va defensar. Tot i això, també va reconèixer que hi pot haver alguna parròquia que ho tingui més complicat per trobar un espai a causa de l’orografia del país. 

Cal recordar que aquesta notícia arriba en un punt en què l’abocador de Beixalís anuncia la seva clausura en uns mesos, la qual cosa provocarà que alguns dels projectes que han engegat recentment els contractistes d’obres, hagin d’aconseguir una alternativa a l’hora de gestionar el moviment de terres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT