PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El festival Ull Nu clou l’edició amb més de 4.800 visitants

L’organització pensa ja en un programa especial per al 10è aniversari

Per El Periòdic

Una de les guardonades.
Una de les guardonades. | Festival Ull Nu

L’escena audiovisual d’Andorra està més que viva. El festival Ull Nu n’és el testimoni. Més de 4.800 persones han gaudit de la vintena llarga de propostes culturals i lúdiques que s’han desplegat al voltant de l’esdeveniment. Segons va indicar l’organització en un comunicat de premsa, aquesta edició s’ha centrat a apropar els nous llenguatges audiovisuals a un públic més ampli amb propostes creatives innovadores, objectiu que s’ha assolit amb escreix. L’organització ja pensa en la desena edició, que se celebrarà el 2023, amb programa especial per commemorar la data. 

La 9a edició del Festival Audiovisual d’Andorra s’ha celebrat entre els dies 25 i 29 de maig, després de dos anys, en els quals, a causa de la pandèmia, havia hagut de modificar part del seu programa per adaptar-se a la situació.

Les instal·lacions i exposicions que s’han pogut visitar enguany han estat Faune, d’Adrien M & Claire B x Brest Brest Brest; NFT’s What the F*ck? a la Galeria Pilar Riberaygua; la instal·lació Abyss, d’Eloi Castilludo, a la llibreria la Trenca; Bosc de llum, dels artistes Eloisa López i Lluís Campmajó situada a la Rambla Molines; Demiürg, de Gerard Bertomeu, Enrique Soriano i Pep Tornabell, la plaça Rebés; Lazer Pupil, un muntatge interactiu de llum i so de l’estudi Framemov, a la plaça Príncep Benlloch. 

A més, en aquesta edició hi ha col·laborat el Museu Carmen Thyssen Andorra per crear sinergies entre esdeveniments culturals del país i aportar una mirada artística des del fet pictòric. D’altra banda, s’han organitzat concerts i xerrades, i com és habitual, es van entregar els premis del concurs de llargmetratges i curtmetratge, amb gairebé 300 propostes presentades i una trentena a la final. Els grans guanyadors van ser Chavalas, de Carol Rodriguez en la categoria de llargmetratge i Los días que nunca fueron, de Kevin Iglesias i Pedro Riera en curtmetratge.

PUBLICITAT
PUBLICITAT