PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Compte enrere

La Federació Espanyola de Bàsquet estableix les dates de la LEB Or i el campionat començarà a l’octubre

Per El Periòdic

L’afició celebra una de les jugades de l’últim partit del MoraBanc a l’ACB, contra el Lenovo Tenerife.
L’afició celebra una de les jugades de l’últim partit del MoraBanc a l’ACB, contra el Lenovo Tenerife. | BCA / MARTÍN IMATGE

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va fer oficial la composició del calendari de la LEB Or per a la temporada 2022-2023, en la qual estarà present el MoraBanc. La competició iniciarà a la seva fase regular el pròxim dia 7 d’octubre, i finalitzarà, si no hi ha cap inconvenient (tal com va passar en període de pandèmia) el dia 19 de maig. Gairebé una setmana després començaria el play-off, del 25 de maig fins al 9 de juny, mentre que un mes abans s’hauria de disputar la Copa Princesa, entre el 10 i l’11 de febrer del 2023. Finalment, el calendari tancaria amb la Final Four per a aconseguir l’ascens a l’ACB els dies 17 i 18 de juny.


Tal com va informar la FEB, les lligues FEB de la temporada 2022-2023 es disputaran amb idèntics sistemes de competició que en aquesta passada campanya 2021-2022, segons va aprovar l’Assemblea General Ordinària, que es va reunir el passat dissabte a Madrid. Així doncs, la LEB Or comptarà amb un total de 18 equips, dos dels quals podran ascendir l’any vinent a l’ACB, mentre que tres descendiran cap a la LEB Plata.


El termini d’inscripció en la competició finalitzarà el pròxim dia 1 de juliol, a les 13.00 hores, i amb tot establert el MoraBanc, avui dia, ja comença el compte enrere per crear la plantilla que doni la possibilitat de tornar al màxim nivell espanyol.

 

El vestidor

 

El club vol comptar amb un cinquet inicial, que seria la columna vertebral del projecte. El general manager tricolor, Frances Solana, ho va deixar clar fa escassos dies, i ja s’han posat sobre la taula els cinc noms: Oriol Paulí, Clevin Hannah, Nacho Llovet, Babatunde Olumuyiwa i David Jelínek.


La situació de cadascun d’ells és completament diferent, tot i tenir alguna mínima similitud. Paulí ve de fer la seva millor temporada a l’ACB, sent un pilar fonamental del joc del MoraBanc, a banda d’un imprescindible per a l’afició. El català té contracte en vigor, però tal com va assenyalar el president del club, Gorka Aixàs, s’haurien de repassar tots i cadascun d’ells per adaptar-los a la nova competició. Igualment, el nivell mostrat per Paulí pot haver cridat l’atenció d’algun club d’ACB, o inclús d’EuroCup o Eurolliga.


Els casos de Llovet i Olumuyiwa serien el més similar. Tots dos tenen contracte en vigor, i Olumuyiwa ja coneix la LEB Or, en arribar al Principat d’aquesta. Tanmateix, les característiques sobre el parquet de Llovet, físic, lluitador i amb identitat de club podria suposar un extra a la segona divisió.


Finalment, Jelínek i Hannah també suposaran un repte per a la direcció tècnica. Tots dos s’han alçat en els últims anys com estendards del MoraBanc, i tindrien nivell de sobra per romandre a l’ACB, igual que per disputar competicions europees. Jelínek és el més veterà al club pel que fa a temporades seguides al país, i podria suposar un al·licient per quedar-se. Amb Hannah seria més difícil, ja que acaba contracte i l’interès de clubs de primera o internacionals decantaria la balança. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT