PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ganes de demostrar

La selecció absoluta prepara el seu debut a la Nations League i encetarà la competició contra Letònia

Per El Periòdic

Cervós celebra un desl gols d’Andorra contra San Marino en el passat European Qualifiers.
Cervós celebra un desl gols d’Andorra contra San Marino en el passat European Qualifiers. | FAF

La selecció absoluta ja s’ha posat en marxa de nou. La setmana passada, i a les ordres com ve sent habitual del seleccionador nacional Koldo Álvarez de Eulate, el grup tricolor va iniciar els entrenaments de preparació de cara al seu debut a la Nations League.


La nova cita internacional va agrupar Andorra juntament amb Moldàvia, Liechtenstein i Letònia al grup 1 de la Lliga D, mentre que al grup 2 estan Estònia, Malta i San Marino. El jugador tricolor Joan Cervós ho té clar, i és que «a simple vista pot semblar un grup assequible, però és enganyós. Són equips forts i haurem de treure el que sabem si volem aconseguir punts».


Al voltant de 30 internacionalitats registra avui dia el jove lateral del Castelldefels i, de moment, no es marca cap sostre, explicant que «encara em queda molt de camí al davant i estic content de poder seguir aportant el meu granet de sorra en aquest grup». De cara al nou escenari que els hi espera al davant, Cervós va voler recordar el gran paper, històric, que va fer el combinat nacional en la passada finestra europea. «L’European Qualifiers ens ha aportat experiència. Ara tenim més calma amb la pilota, intentem dominar, i és el camí que hem de seguir», va assenyalar el jugador.


Els rivals

Sobre els contrincants que tindran a la Nations League, és clar que el grup ha estat el més complicat, ja que rivals com Malta o San Marino haurien estat més assequibles. No obstant això, el nivell de la selecció també ha augmentat, «sobretot si tenim en compte que som un grup que barreja tant l’experiència dels més veterans amb altres jugadors molt joves que venen amb moltes ganes de demostrar».


De les tres seleccions, hi ha una que s’hauria de tenir més en compte, segons Cervós, i és Liechtenstein, que «tindria un nivell molt similar al nostre, i hi ha gent que pensa que està per sota i caurien en equivocació». D’altra banda, Letònia tindria el cartell de favorita del grup, mentre que Moldàvia estaria en un terme mitjà.
De moment, el que és segur és que «el grup [Andorra] està motivat, amb ganes que comenci aquest campionat i, sobretot, amb il·lusió de continuar demostrant a la nostra gent que estem aquí». Els tricolor, malgrat tot, hauran d’esperar fins a la segona jornada per debutar a casa.


L’estil d’Andorra

El passat European Qualifier va deixar clara una cosa: Andorra ja no juga com fa uns anys. De fet, els partits que es van plantejar amb una defensa fèrria i rebutjant el tracte a la pilota són els que pitjor van sortir. Mentre que, en contraposició, quan el combinat andorrà es va sentir còmode, amb la possessió i lliure, va ser quan més va dominar, com va passar a Hongria o en molts moments a Wembley, contra Anglaterra.


«És cert que el nostre joc s’ha basat sempre en el treball defensiu, en bloc, en equip, però a poc a poc anem fent passes cap al davant i necessitarem portar la iniciativa per afrontar els partits que en venen», va explicar Cervós, mentre afegia que «hem demostrat que podem competir contra seleccions molt potents, però sempre amb els peus a terra».


La clau per poder puntuar, segons l’integrant del combinat nacional, passa per «mantenir-se sòlids en defensa, i a partir d’aquí intentar créixer en atac, aprofitant les segones jugades i intentar proposar en els moments oportuns». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT