PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un projecte de casa

Dani Raya serà el nou entrenador del VPC masculí per a la pròxima temporada

Per El Periòdic

Els integrants del nou cos tècnic, juntament amb el president, en la presentació del nou projecte.
Els integrants del nou cos tècnic, juntament amb el president, en la presentació del nou projecte. | VPC Andorra Rugby XV

El VPC aposta per un projecte de casa. Així ho van deixar clar els diferents directius de l’entitat durant un acte en el qual es va presentar qui seria l’encarregat de dirigir l’equip la temporada vinent. El president del club Gerard Giménez no va tenir cap dubte, segons va afirmar, i serà Dani Raya qui seurà a la banqueta tricolor. «Quan va acabar la temporada ell era la primera opció», va dir Giménez, mentre afegia que «ens hauria agradat tenir també Xepi a l’staff, però no ha pogut ser per motius personals».


D’aquesta manera, el VPC torna als orígens després de protagonitzar un estiu passat on els noms de Jean Arnaudin i, sobretot, el de Thierry Lacroix van eclipsar total ment l’actualitat del conjunt. Ara, segons va assegurar el màxim dirigent, «teníem clar que volíem gent del país». La petjada que ha deixat Xepi Garcia en les darreres setmanes de competició va suposar un punt d’inflexió, en la idea, en la metodologia, a dintre del vestidor, i ara es busca allargar-ho amb l’arribada de Raya.


Fill del VPC, com se sol dir, Raya ha sigut un dels grans protagonistes del rugbi andorrà aquesta temporada. Amb ell al capdavant, l’equip femení va fer història, sortint invictes de la Primera Catalana, fent-se així amb el campionat i reclamant el seu lloc a la Divisió d’Honor. Respectat a dintre i a fora dels terrenys de joc, Raya combinarà la banqueta del femení i el masculí, després d’anunciar fa algunes setmanes la seva decisió de deixar de competir com a jugador.


La idea del nou entrenador, segons va explicar fa escasses hores, és la de «mantenir tot el grup i la continuïtat dels jugadors actuals, ja que és clau per tenir garanties», el que deixa entreveure que no es tracta únicament d’un caprici, sinó que es tracta d’un pas vital de cara a reconèixer la capacitat que poseeix el VPC actual. Aquest cop de confiança dista molt del que s’ha pogut veure un any enrere, quan semblava que només els fitxatges farien remuntar la situació de l’equip, perquè finalment fos un de casa qui va haver d’adreçar el rumb.


Fa unes dues setmanes que Giménez va trucar a Raya per veure si seria possible que aquest acceptés un càrrec que necessitava l’essència tricolor. «Gaudeixo molt entrenant», diu Raya, i «és un projecte que comencem gairebé des de zero, a més d’un repte molt maco». El grup recupera proximitat, gent que es coneix l’una a l’altra, i això sumat al «respecte que ens tenim tots, estic segur que sabrem adaptar els nou rols».


Es volen fer més coses, no només els entrenaments de dimarts i divendres. La figura de David Kirikàixvili com a preparador físic serà clau, a més de la «comunicació amb cadascun dels jugadors, saber com se senten o com estan en cada moment de la temporada». Canviarà el sistema de joc, «adaptant-se a les nostres virtuts» i s’implantarà la metodologia Raya, la qual ja ha donat grans resultats amb el VPC femení.


Professionalitat. Aquesta és la paraula que defineix el nou projecte. Paul Alieu, Alain Bonell i Kirikàixvil acompanyaran Raya en l’aventura, que començarà a rodar el pròxim 10 d’agost, mentre que el 26 del mateix mes hi haurà el primer partit de la nova era. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT