PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern valora «positivament» la reunió del Consell Econòmic i Social

Els títols de transport públic gratuït estaran disponibles l’1 de juliol

Per Àlex Pont

Moments abans de començar la reunió del Consell Econòmic i Social.
Moments abans de començar la reunió del Consell Econòmic i Social. | SFGA / CESTEVE

El Govern fa una valoració «positiva» de la reunió del Consell Econòmic i Social que es va dur a terme dimarts entre els membres de l’Executiu, els representants dels sindicats i la patronal per tractar el paquet de mesures d’increment del poder adquisitiu de la ciutadania. Així ho va qualificar el ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, assenyalant que «sempre és bo establir un punt d’entesa entre els implicats en aquestes mesures tan importants pel país». Tanmateix, va indicar que «malauradament, el fet de no acontentar a totes les parts entra dins de la normalitat», però va remarcar que de les 27 mesures plantejades per ambdues bandes «més d’un terç es podran desenvolupar».

D’aquesta manera, l’Executiu posarà en marxa un tràmit d’extrema urgència i necessitat amb la previsió de tenir el text definitiu el dia 7 de juny. Duent a terme aquest procediment, s’eliminen les etapes prèvies d’esmenes i comissions i tan sols es necessitaran un mínim de 48 hores per tal de ser portat a votació al Consell General el dia 9 de juny. Tot i això, el Govern permetrà l’arribada de propostes per part dels diferents sectors implicats i els partits polítics fins al dia de la votació. Al seu torn, Jover va remarcar que el text tindrà retroactivitat des de l’1 de juny encara que s’aprovi una setmana després.

D’altra banda, el ministre Portaveu va assenyalar que l’entrada en vigor del transport públic gratuït es durà a terme en poc més d’un mes. Així, el Govern preveu que a partir de l’1 de juliol ja estaran disponibles els abonaments per part de la ciutadania. També va destacar que, tot i no poder donar més detalls, «l’usuari no haurà d’avançar cap import i serà directament gratuït». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT