PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Destinació: Algèria

El COA dona a conèixer la delegació que participarà en els Jocs del Mediterrani que se celebraran a Orà

Per El Periòdic

Mònica Ramírez lidera la delegació andorrana als Jocs Mediterranis de Tarragona, al 2018.
Mònica Ramírez lidera la delegació andorrana als Jocs Mediterranis de Tarragona, al 2018. | EFE / David Aguilar

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) va donar a conèixer ahir quina serà la delegació del país que participarà en els Jocs del Mediterrani que se celebraran a Orà (Algèria) del 25 de juny al 6 de juliol. La llista tricolor compta amb quatre esports representats (atletisme, karate, natació i petanca) i un total d’11 esportistes. La natació i l’atletisme estaran representats amb quatre competidors cadascun, mentre que la petanca en tindrà dos i, finalment, el karate un.


Per la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) viatjaran Bruna Luque (400 metres tanques), Carlota Málaga (200 metres lliures), Nahuel Carabaña (1.500 metres lliures) i Pol Moya (800 i 1.500 metres lliures). D’altra banda, la Federació Andorrana de Natació (FAN) estarà representada per Mònica Ramírez (50 metres lliures i 50 metres esquena), Nàdia Tudó (50 i 100 metres lliures, i 100 i 200 metres braça), Patrick Pelegrina (50 i 100 metres braça, i 50 metres esquena) i Tomàs Lomero (50 i 100 metres lliures, i 50 i 100 metres papallona). Tanmateix, la petanca comptarà amb la representació de Frederic Breton i Jon Fortes, mentre que el karate estarà representat per Sandra Herver, que competirà en kumite (-61kg.).


La 19a edició dels Jocs Mediterranis arribarà després d’un període complicat pel que fa a l’organització d’esdeveniments internacionals. La decisió que va prendre el Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis el 28 d’agost de 2015, que dictaminava que la ciutat d’Orà albergués la cita ell juny de l’any 2021, va haver de ser finalment traslladada al juny de 2022 a causa de la pandèmia de la covid-19, sumat també al canvi de dates dels Jocs Olímpics de Tòquio.


Aquesta serà la segona vegada que Algèria organitzi aquest esdeveniment esportiu, després d’haver estat seu l’any 1975, i pel que fa al format els jocs se celebraran en 16 seus diferents (totes elles a Orà), entre elles el nou Estadi Olímpic, i es comptarà amb un total de 31 disciplines esportives diferents.


Bon moment de l’esport andorrà

 

La cita arriba en un dels millors moments que està vivint l’esport andorrà. Cadascun dels membres que completen la llista d’esportistes que prendran part d’aquests Jocs són caps de cartell en les seves respectives federacions, i vénen d’obtenir uns resultats destacats al llarg d’aquests últims mesos.


Pel que fa a l’atletisme, els corredors de la FAA han completat un Campionat Iberoamericà 2022 a Alacant històric, amb dues medalles, precisament de Nahuel Carabaña i Pol Moya, juntament amb la gran actuació col·lectiva.


La natació continua treballant, amb la piscina dels Serradells cada vegada més a prop. Ramírez, Lomero, Pelegrina i Tudó s’han consolidat, comptant amb el suport d’entitats com la FINA i clubs estrangers. Breton ha sigut medallista a San Marino i una de les figures de la petanca andorrana, mentre que Fortes ha estat un habitual al podi pel Club d’Ordino. Finalment, en karate, Herver ha tornat després d’una llarga aturada, recollint medalles en les últimes cites que ha disputat. 

 

Els seleccionats

 

  • Atletisme

 

Bruna Luque - 400mtq
Carlota Malaga - 200mll
Nahuel Carabaña - 1500mll
Pol Moya – 800mll - 1500mll
Marcos Sanza - Tècnic

 

  • Natació

 

Mònica Ramírez - 50mll - 50m esquena
Nadia Tudo - 50m i 100m lliures – 100m i 200m Braça
Patrick Pelegrina 50m i 100m braça i 50m esquena
Tomàs Lomero – 50m 100m lliures i 50m i 100m papallona
Sergio Rayo – Tècnic

 

  • Karate

 

Sandra Herver – Kumite (-61kg)
Xavier Herver - Tècnic

 

  • Petanca

 

Frederic Breton
Jon Fortes
Jacques Vannereau - Tècnic

PUBLICITAT
PUBLICITAT