PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Memorial Francesc Vila torna amb un cartell d’equips de luxe

El torneig de futbol base s’engega de nou després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia

Per El Periòdic

Un instant de l’últim Memorial Francesc Vila.
Un instant de l’últim Memorial Francesc Vila. | FAF

El Memorial Francesc Vila torna després de dos anys d’absència obligada per la pandèmia, mantenint la seva essència que l’ha convertit «en un torneig de futbol formatiu de gran prestigi internacional», segons van explicar ahir en la presentació de l’esdeveniment el vicepresident de la Federació Andorrana de Futbol (FAF), Alfons Martín, i el director tècnic, Eloy Casals.


La competició, que compleix la seva 21a edició, es durà a terme aquest cap de setmana, 28 i el 29 de maig, a les instal·lacions del Centre d’Entrenament de la FAF i el CE La Massana, mantenint un cartell de luxe amb equips de primera línia europea. Clubs com el València CF, el Vila-real, l’Athletic de Bilbao, l’Sparta de Praga, l’Espanyol, el Toulouse o la Damm es donaran cita en una competició que acollirà un total de 32 equips, entre els quals hi haurà una selecció andorrana a cada categoria (benjamí, aleví i femení d’ambdues).


El format a les categories benjamina i alevina es basarà en una lligueta inicial amb tres grups formats per quatre equips, i una fase final d’eliminatòries a partit únic, en la qual passaran els dos primers classificats i els dos millors tercers. D’altra banda, la disciplina femenina constarà de dos grups de quatre equips, i es classificant-se per a les semifinals els dos primers. 


«És un dia especial. Recuperem una competició que era molt important pel futbol formatiu andorrà», va declarar Martín durant la presentació. Aquesta experiència, segons el vicepresident, aportarà als joves un plus de motivació i serà clau per al seu desenvolupament personal. D’altra banda, Casals va assegurar que «els nens i les nenes tenen ganes i estan molt il·lusionats. Juguen contra equips que poden veure a la televisió», mentre afegia que «suposa un cap de setmana de convivència durant el qual s’enalteixen valors del futbol com ara el respecte, l’esforç, la disciplina, el treball en equips, el joc net o el companyerisme». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT