PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El COE dona per trencades les negociacions amb l’Aragó

L’organització olímpica valora una projecte en solitari de Catalunya i Andorra podria entrar a escena

Per El Periòdic

El president del COE, Alejandro Blanco, durant una reunió.
El president del COE, Alejandro Blanco, durant una reunió. | EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) ha agafat les regnes del projecte de candidatura per als pròxims Jocs Olímpics d’Hivern 2030 donant per trencades les negociacions amb l’Aragó després, segons l’organització, de finalitzar la passada reunió sense un acord per a poder presentar un projecte conjunt.


En acabar dita trobada, el president del COE, Alejandro Blanco, va donar per impossible l’entesa amb el president aragonès, Javier Lambán, i estudia una proposta amb encara més pes per a Catalunya, fins a arribar a un punt de no retorn, en el qual si l’Aragó segueix impassible, la proposta aniria encaminada en solitari per a Catalunya.


Per la seva banda, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, no va voler entrar en detalls ahir sobre el que facin o deixin de fer altres territoris, però va afirmar que Catalunya, que fins ara s’ha entés amb el COE, estarà molt pendent de la proposta que puguin fer. No obstant això, Lambán sí que va voler pronunciar-se al respecte, explicant que «La Generalitat ha establert el seu model de candidatura, i el COE l’ha acceptat. Insto al president del govern espanyol que intervingui perquè aquest projecte tan il·lusionant no acabi descarrilant a causa de la manifesta desigualtat en que s’està tractant».


El que també va mostrar la seva opinió sobre el tema va ser l’alcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Vilaplana, que va declarar que «seria una llàstima que finalment tot quedés en res», mentre afegia que «no entendríem que el COE no valorés una candidatura en solitari». Aquest fet tornaria a obrir les portes a Andorra tenint en compte de la bona relació entre ambdós territoris i el suport d’algunes figures públiques catalanes. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT