PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La secció d’alpí acaba amb bona nota la temporada 2021-2022

El balanç ha estat «històric» en una campanya on s’han aconseguit els objectius marcats per la directiva

Per El Periòdic

D’esquerra a dreta: Visa, Verdú, Alfonso, Moreno, Esteve i Vidosa, ahir durant el balanç de la temporada.
D’esquerra a dreta: Visa, Verdú, Alfonso, Moreno, Esteve i Vidosa, ahir durant el balanç de la temporada. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va posar sobre la taula durant el matí d’ahir el balanç referent a la temporada 2021-2022 de la secció d’esquí alpí, en un acte al qual van acudir els esquiadors Joan Verdú, Cande Moreno i Àxel Esteve, a més del director esportiu de la FAE, Roger Vidosa, el gerent, Carles Visa, i el director de l’Àrea Negoci Bancari de Crèdit Andorrà, Martí Alfonso.


Per a Vidosa, la temporada ha estat «històrica», en la qual «s’han aconseguit assolir els objectius marcats per a cada corredor al començament de la campanya». El director de la secció va recalcar alguns dels resultats més destacats, com els de Verdú, «que va acabar 9è en el gegant olímpic i campió de la general de la Copa d’Europa en gegant, o bé els de Cande Moreno, que va aconseguir una 12a plaça a Pequín i varis top15 en les proves de la Copa d’Europa en la disciplina de descens».


Altres resultats a tenir en compte per a Vidosa van ser «el quart lloc d’Íria Medina en el paral·lel dels EYOF, els 21è i 23è llocs en eslàlom de Carla Mijares en Copa d’Europa, el 19è lloc en eslàlom en Copa d’Europa d’Àlex Rius, els cinc podis d’Àxel Esteve en proves FIS o la notable rebaixa de punts de Bartumeu Gabriel en gegant i eslàlom, i de Xavi Cornella en eslàlom».


Per a Verdú, s’ha fet una temporada de «menys a més, i ara l’objectiu principal de la pròxima serà la Copa del Món», mentre que Moreno explicava assenyalava que «per primer cop en molt de temps he pogut esquiar sense molèsties, assolint els meus millors resultats a la Copa d’Europa». Finalment, Esteve explicava que «aquesta temporada ha suposat un punt d’inflexió, després d’estar minvat per les lesions els darrers anys». 

 

Les decles

 

Joan Verdú - Esquiador d'alpí

«Hem fet una temporada de menys a més, i ara l’objectiu principal de la pròxima serà la Copa del Món»

 

Cande Moreno - Esquiadora d'alpí

«Per primer cop en molt de temps he pogut esquiar sense molèsties, assolint els meus millors resultats a la Copa d’Europa»

 

Àxel Esteve - Esquiador d'alpí

«Aquesta temporada ha suposat un punt d’inflexió, després d’estar minvat per les lesions els darrers anys»

PUBLICITAT
PUBLICITAT