PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cosa de dos

Milà acollirà demà la votació per conèixer el país que serà seu, amb Crans Montana com a principal rival

Per El Periòdic

Hidalgo i Visa, ahir abans de marxar cap a Milà.
Hidalgo i Visa, ahir abans de marxar cap a Milà. | EL PERIÒDIC

Queden hores perquè la Federació Internacional d’Esquí (FIS), o més específicament, el comitè d’aquesta, triï quin país esdevindrà seu per a albergar els pròxims mundials d’esquí alpí l’any 2027.


La Torre Alianz de Milà serà l’escenari del 53è Congrés anual de la FIS, i la delegació andorrana, encapçalada pel director general de la candidatura Andorra 2027, David Hidalgo, disposarà d’una última oportunitat per exposar el projecte (10 minuts de presentació). També viatjaran el director esportiu, Santi López; el vicepresident i el gerent de la FAE, Patrick Toussaint i Carles Visa, així com d’altres membres de la Comissió Executiva del projecte. Finalment, al voltant de les 19.30 hores, en el marc del Congrés anual de la FIS, és quan s’anunciarà el país guanyador, i es podrà seguir en live streaming des del web d’RTVA i des del canal de YouTube de la FIS.

 

Amb possibilitats

 

Hidalgo no va dubtar en afirmar que «arribem amb opcions serioses de guanyar. La feina que hem fet ha servit per passar d’un somni a una realitat». El duel per la victòria, a priori, s’hauria quedat entre Andorra i Crans Montana, mentre que Garmisch-Partenkirchen (Alemanya), tot i ser una gran potència, no comptaria amb les mateixes opcions, i Narvik (Noruega) s’hauria penjat el cartell de novetat, però sense tenir un gran nom com a localització més enllà del país que porta al darrere.


La renovació dintre de la junta de la FIS podria ser clau a l’hora de la votació, ja que aquests nous membres defensarien una línia menys continuista que la dels seus predecessors, apostant per la novetat i la diversificació pel que fa a les seus. Un altre factor diferencial, segons Hidalgo, han sigut «aquests dos anys de pandèmia, que han impedit que es puguin intensificar les relacions personals i favoritismes, promovent una situació de major atenció als projectes i menys a les persones que hi pugui haver al darrere». D’altra banda, «Andorra ha demostrat en els últims anys tenir una capacitat organitzativa molt consolidada».


La votació

 

El procés d’elecció serà similar al sistema olímpic. En aquest cas, tindran dret a vot 16 membres del Consell de la FIS provinents de diferents països del món. En la primera votació, els consellers escolliran una de les seus, i si alguna d’elles obtingués la majoria absoluta en resultaria l’organitzadora. Si no fos així, s’eliminaria la candidatura amb menys vots i es faria una segona votació. 


Mai cap estació ha pogut fer-se amb l’organització d’un esdeveniment esportiu d’aquestes dimensions en el seu debut en les votacions. «El hàndicap és que hi ha molta política pel mig. Si es votés únicament pel projecte, s’escolliria Andorra sense cap dubte», va dir Visa. 

 

Les decles

 

David Hidalgo - Director general de la candidatura

«Arribem amb opcions serioses de guanyar. La feina que hem fet ha servit per passar d’un somni a una realitat»

 

Carles Visa - Gerent de la FAE

«El hàndicap és que hi ha molta política pel mig. Si es votés únicament pel projecte, s’escolliria Andorra sense cap dubte»

PUBLICITAT
PUBLICITAT