PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Ull Nu torna amb nous projectes íntims i converses col·loquials

Les projeccions es duran a terme des del dimecres fins al diumenge

Per Àlex Pont

Presentació del festival Ull Nu 2022.
Presentació del festival Ull Nu 2022. | ANA / E.O.

El festival audiovisual d’Andorra la Vella Ull Nu torna enguany amb una competició de 24 projectes, entre els quals trobarem escenes íntimes que mostraran etapes quotidianes de la via i converses de bar col·loquials, entre altres temàtiques. 

Una de les dues creadores del podcast Ciberlocutorio, Anna Pacheco, va informar que el seu programa consisteix, essencialment, en un seguit de converses entre dues amigues que es coneixen des de fa molts anys. En concret, l’altra participant és la cofundadora de la peça radiofònica, Andrea Gumes, que participa en el certamen juntament amb Pacheco. També va assenyalar que el podcast tracta temàtiques d’actualitat espontànies amb una «perspectiva personal que recorre constanment a la comicitat de les situacions que es descriuen al micròfon». Al seu torn, Pacheco va explicar que el programa es duu a terme «com aquell qui va al bar a fer una cervesa amb el seu amic de tota la vida per comentar la jugada; les infidelitats del nostre entorn, la maternitat de les amigues i qualsevol xiuxiueig».

Les protagonistes se senten «emocionades» i senten «incertesa» per a dur a terme una nova peça al Principat, ja que «no sabem ben bé del cert si hi ha alguna persona que ens escolta a Andorra i no sabem quina rebuda tindrà el nostre contingut». Ja fa gairebé quatre anys que Pacheco i Gumes van iniciar aquest projecte que arriba al festival per «fer gaudir al públic».

D’altra banda, el cinematògraf andorrà Marc Camardons participa en el certament amb el seu projecte Crisàlide que forma part del seu Treball de Final de Grau de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (Escac). En aquest curtmetratge que es visualitzarà per primer cop a Andorra, Camardons pretén demostrar, mitjançant quatre històries diferents, «una situació en concret de la vida dels personatges que esdevindrà un punt d’inflexió; un element de traspàs en què el rumb de les seves trajectòries canviarà definitivament». La visualització d’aquest projecte es durà a terme el divendres, coincidint amb el tercer dia del festival. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT