PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Carabaña es fa amb la plata als campionats Iberoamericans

El de la FAA registra un resultat històric i rècord nacional marcant un temps de 8.35.19

Per El Periòdic

Carabaña celebra la seva medalla de plata amb la bandera del país.
Carabaña celebra la seva medalla de plata amb la bandera del país. | FAA

La Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) va posar ahir punt final a uns més que meritoris campionats Iberoamericans, que es van disputar a Alacant. La nota destacada la va protagonitzar Nahuel Carabaña, que va aconseguir fer-se amb la medalla de plata en la final dels 3.000 metres obstacles, registrant una marca de 8.35.19 que suposa també un nou rècord nacional. Carabaña va córrer una sèrie d’allò més disputada, però amb l’alè des de les graderies de la resta de companys va escriure una nova fita històrica per a l’atletisme del país.


Després de Carabaña va ser Pol Moya qui es va quedar a molt poc d’aconseguir prendre part en la final dels 800 metres masculins, però el seu temps d’1.49.51 el va deixar a només sis centèsimes d’entrar en aquesta final. 


D’altra banda, la prova dels 200 metres masculina també va deixar molt bones sensacions, ja que tant Pau Blasi com Guillem Arderiu va registrar les seves millors marques de la temporada. Blasi amb un temps de 22.62 i Arderiu amb uns 22.87. 


Altre dels resultats destacats el va firmar Lander Teixeira, que va aconseguir classificar-se per a la final dels 110 metres tanques gràcies al seu registre de 17.04 i millor marca personal. Ja en aquesta final, Teixeira va ser 6è amb un temps de 17.38. 


També en els 3.000 obstacles, però en categoria femenina, Xènia Mourelo va marcar un nou rècord d’Andorra, amb un temps d’11.13.86, que superava els 11.19.79 que tenia ella mateixa. Finalment, pel que fa a les proves combinades, Eloi Vilella, Miquel De Sa, Pau Blasi i Guillem Arderiu van participar en els 4x100 masculins, aconseguint un temps de 43.28.


Al tancament de l'edició en paper, al campionat Iberoamericà encara li quedaven algunes proves per disputar. 

 

 

La federació prefereix posposar els Jocs dels Petits Estats del 2025 si no hi ha pista

 

33 Les declaracions que va fer la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, el passat dijous no han sentat gens bé a la Federació d’Atletisme. Marsol va posar sobre la taula la possibilitat que pugui «passar que hi hagi un problema amb la pista d’atletisme per als Jocs dels Petits Estats 2025, i  per la qual cosa potser s’haurà de buscar un pla B».

La ubicació del recinte multifuncional a l’Estadi Comunal establiria un nou context d’obres i remodelació del pla que fins ara havia quedat establert pel que feia a la remodelació de cara als Jocs del 2025, afectant de ple la pista d’atletisme.

Davant d’aquesta possibilitat, el president de la FAA, Josep Maria Missé, és va pronunciar a les xarxes socials, afirmant que «no entendríem, però, que es puguin plantejar escenaris on no disposem d’una instal·lació pels Jocs dels Petits Estats 2025 a Andorra. Fer les proves d’atletisme fora del nostre país seria desvirtuar els Jocs, i desil·lusionant per la jove generació que treballa per arribar-hi». D’igual manera, Missé va ser contundent en la seva postura personal, i que englobaria també la de la FAA: «Per nosaltres, si no hi ha instal·lació, és preferible posposar-los, i poder celebrar-los al nostre país un cop disposem de les instal·lacions adequades».

PUBLICITAT
PUBLICITAT