Cardelús puja al podi al circuit Ricardo Tormo de València

L’andorrà materialitza una tercera posició que li suposa registrar el seu primer top3 de la temporada

Cardelús celebre la seva tercera posició al podi del circuit Ricardo Tormo.
Cardelús celebre la seva tercera posició al podi del circuit Ricardo Tormo. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús va sumar ahir el primer podi de la temporada en el Moto2 European Championship en aconseguir acabar tercer a la cursa que va tenir lloc al Circuit Ricardo Tormo de la Comunitat Valenciana.

L’andorrà va haver de remuntar a la part inicial de la cursa després de perdre posicions a la sortida i al llarg de la primera volta. No obstant això, quatre voltes després ja havia recuperat cinc llocs, però va ser en aquest moment quan va arribar el principal problema.

El del Principat va veure com s’afluixava el puny esquerre de la seva moto fins a acabar perdent-lo, i va haver de fer la resta de la cursa amb dificultats amb les frenades i les acceleracions, ja que no tenia una bona subjecció en aquesta zona de la mà esquerra.

Malgrat totes aquestes dificultats, Cardelús va acabar instal·lant-se al tercer lloc final, fet que li va suposar sumar els 16 punts corresponents a la posició, que són d’allò més valuosos per recuperar el terreny perdut a causa de les lesions que encara arrossega a la mà i l’esquena, i la caiguda que va patir a la primera cursa d’Estoril. Cal recordar que el pilot va aconseguir el 5è millor temps als entrenaments classificatoris gràcies a una volta ràpida d’1.35.836.

«Estic molt content d’aquest primer podi de la temporada, i més tenint en compte els problemes que he tingut», va declarar Cardelús una vegada finalitzada la prova a València, mentre afegia que «abans de començar sabíem que el quart lloc era perfectament accessible i que tindríem opcions de lluitar pel tercer».

Pel que fa a la cursa, Cardelús va explicar que «no he fet una bona sortida i la cosa s’ha complicat als primers revolts, fins al punt de col·locar-me en el 10è lloc». No obstant això, a partir d’aquest moment «m’he centrat sobretot a anar fent el meu ritme, però en la cinquena volta se m’ha afluixat el puny esquerre, que és el que havíem adaptat per la lesió de la meva mà, i he estat a punt de caure».