PUBLICITAT

Andorra la Vella

Nit per al record

L’FC Andorra consolida una fita històrica i aconsegueix l’ascens a la Segona Divisió

Per El Periòdic

Els jugadors de l'FC Andorra celebren l'ascens a Segona Divisió.
Els jugadors de l'FC Andorra celebren l'ascens a Segona Divisió. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va fer història la nit del dissabte. Un moment per al record, tant per als jugadors com pels aficionats, cos tècnic, dirigents i seguidors del futbol andorrà. Els tricolor van vèncer l’UCAM Múrcia per 1-0 gràcies al gol de Carlos Martínez, i el xiulet final de l’àrbitre va donar pas a uns instants de màxima tensió. El Vila-real B encara es trobava disputant el seu duel amb l’RB Linense, i els del Principat necessitaven un empat o una derrota dels groguets per ser equip de Segona Divisió.

 


Dit i fet. El Vila-real B no va passar de l’empat (0-0) i això va donar pas a l’eufòria a l’Estadi Nacional. L’FC Andorra aconseguia per primera vegada en la seva història formar part de la divisió de plata del futbol espanyol. En el moment de la confirmació, jugadors i afició es van fer un a la gespa del Nacional, i la celebració va anar passant de mà en mà, fins a arribar a les de Gerard Piqué, que va estar present a la llotja. El central del Barça també va voler formar part de l’alegria conjunta, amb altres dirigents com el president del club, Ferran Vilaseca, o el director esportiu, Jaume Nogués.


«És increïble. Impressionant. No puc dir més. Sabíem que quan vinguessin els resultats vindria la gent», va declarar com va poder Vilaseca, mentre que Nogués, assegut a la gespa amb Sarabia, va assenyalar que «ara mateix tinc una barreja de sensacions i de records. És el moment més feliç de la nostra vida».

 

 


Faltava per conèixer la versió d’un dels grans artífex d’aquesta fita: Eder Sarabia. El tècnic basc va entrar, com ve sent habitual, a la sala de premsa per donar pas a les declaracions postpartit. No obstant això, només va tenir temps de contestar una única pregunta, i és que en qüestió de segons es va veure envoltat pels jugadors i la resta del cos tècnic, que van omplir la sala amb crits de celebració. «L’hem fet molt grossa. Ara ens toca gaudir-ho, ja que ha estat un any molt intens, en una categoria duríssima», va poder dir Sarabia abans de la festa.


De la sala de premsa al vestidor, passant pel túnel de l’Estadi Nacional. Tota la plantilla tricolor, juntament amb Gerard Piqué i els seus fills, van obrir les cerveses i el xampany mentre se succeïen les abraçades i felicitacions, també amb amics i familiars que van acudir a la cita.

 


Un dels detalls més destacats el va deixar Martí Riverola, que va voler festejar amb la samarreta que va portar l’FC Andorra durant el seu pas per la Primera Catalana. Un disseny que portava l’antic escut i que va coincidir amb l’arribada de jugadors consolidats en l’entitat tricolor com són el mateix Riverola, Rubén Bover, Nico Ratti o Adri Vilanova, i també va coincidir amb el temps amb l’arribada de Gerard Piqué al Principat, amb l’empresa Kosmos.


Després de 80 anys d’història i unes 20 temporades a 2a B (actual Primera RFEF), sense comptar el pas per divisions inferiors del futbol espanyol, Andorra gaudirà per primera vegada d’un equip a la Segon Divisió, és a dir, a LaLiga, deixant enrere la semiprofessionalitat i sent un conjunt més de l’elit professional.

 

Les decles

 

Ferran Vilaseca - President de l'FC Andorra

«És increïble. Impressionant. No puc dir més. Sabíem que quan vinguessin els resultats vindria la gent»

 

Jaume Nogués - Director esportiu de l'FC Andorra

«Ara mateix tinc una barreja de sensacions i de records. És el moment més feliç de la nostra vida»

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«L’hem fet molt grossa. Ara ens toca gaudir-ho, ja que ha estat un any molt intens, en una categoria duríssima»


 

 

Homenatge als esquiadors

 

L’FC Andorra va homenatjar al descans els esquiadors i snowboarders del país, davant de les 3.130 persones que van acudir a l’Estadi Nacional. Cares conegudes com les de l’esportista paralímpic Roger Puig, l’esquiadora d’alpí Cande Moreno, els riders Mavea Estevez i Lluís Marín, els corredors de fons Irineu Esteve i Carola Vila, i la ja exesquiadora de la Federació Andorrana d’Esquí Mimi Gutiérrez, van ser commemorats per part de l’equip tricolor per les darreres grans temporades i pels resultats històrics obtinguts fins al moment.


Tots ells van estar acompanyats del president de l’FC Andorra, Ferran Vilaseca, i també va estar present el director de la candidatura per ser seu l’any 2027 dels mundials d’esquí alpí, David Hidalgo. «Esperem que el 2027 puguem gaudir del Mundial d’esquí alpí a casa nostra», va publicar el club tricolor a les xarxes socials, recordant que la votació tindrà lloc aquest dimecres, a la localitat italiana de Milà. 

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT