PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ubach es reuneix amb ministres de Malta, Islàndia i San Marino

La trobada s’emmarca en la 132a sessió del comitè de ministres del Consell d’Europa

Per El Periòdic

Maria Ubach i Ian Borg.
Maria Ubach i Ian Borg. | Govern d’Andorra

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, s’ha desplaçat a Torí, Itàlia, per participar en la 132a sessió del Comitè de Ministres del Consell d’Europa, que se celebra avui sota la presidència italiana del Comitè de Ministres del Consell d’Europa. La sessió, que estarà presidida pel ministre d’Afers Exteriors i Cooperació Internacional italià, Luigi Di Maio, tindrà lloc a La Venaria Reale. 

De manera prèvia, Ubach va dur a terme ahir una reunió bilateral amb el ministre d’Afers Exteriors i Europeus i del Comerç de Malta, Ian Borg, amb qui va compartir els avenços en la negociació per assolir l’Acord d’associació amb la Unió Europea. Per la seva part, Borg va mostrar el suport del seu país a Andorra en la negociació. La ministra també es va trobar amb la titular d’Afers Exteriors d’Islàndia, Thórdís Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir. Durant la reunió, la ministra andorrana va mostrar el suport del país a la disposició islandesa per organitzar la quarta Cimera de caps d’Estat i de Govern del Consell d’Europa, que hauria de tenir lloc al maig del 2023, a efectes que tingui com a objectius concrets la viabilitat i l’enfortiment polític de l’organisme a Europa. Les dues homòlogues han tractat les conseqüències del conflicte a Ucraïna en l’àmbit energètic, alimentari i humanitari. 

Per finalitzar, Ubach també es va reunir amb el seu homòleg de San Marino, Luca Beccari. Una trobada en què ambdós ministres van compartir especialment l’experiència de les negociacions per a l’Acord d’Associació amb Brussel·les. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT