Les gimnastes de la FAG debuten avui, a Pamplona, en cèrcol i pilota

González i Miquel, a Pamplona.
González i Miquel, a Pamplona. | FAG

Les gimnastes de la Federació Andorrana de Gimnàstica (FAG) Maria González i Berta Miquel van aterrar a Pamplona dimecres, i ahir van realitzar els seus últims entrenaments de cara a afrontar el seu debut en la World Challenge Cup.

El campionat, que està organitzat per la Real Federació Espanyola de Gimnàstica, acollirà un total de 250 professionals, entre gimnastes i cossos tècnics. i en el qual 36 gimnastes competiran en categoria individual, mentre que per equips ho faran 11 conjunts.

La competició començarà avui amb els exercicis de pilota i cèrcol per a les individuals, on hi formaran part les gimnastes tricolor, i l’exercici de cinc cèrcols per als conjunts. D’altra banda, demà serà el torn de maces i cinta en individual, i l’exercici mixt de cintes i pilotes. Finalment, el diumenge es disputaran les finals per aparells.

La cerimònia d’obertura del campionat tindrà lloc avui, a les 19.15 hores, i comptarà amb la desfilada de banderes i la presentació dels 19 països participants. Per a finalitzar els tres dies de competició se celebrarà una gala final, que tindrà lloc el diumenge a les 17.00 hores, en la qual hi haurà l’exhibicions d’algunes de les gimnastes que competeixen en la World Challenge Cup.

«És un campionat molt dur, però confiem en la nostra feina. L’objectiu és treure els quatre exercicis sense fallar», va declarar l’entrenadora en cap de la FAG, Clàudia López.