PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fins a 407 persones busquen feina, un 1,2% menys que al mes de març

El nombre de treballadors actius que cerquen una millora laboral és de 296

Per El Periòdic

El Servei d’Ocupació.
El Servei d’Ocupació. | Maricel Blanch

El nombre de demandants en recerca de feina a finals d’abril va ser de 407 persones, una xifra que representa una variació negativa respecte del mes anterior de l’1,2%. Així mateix, segons va publicar ahir el Departament d’Estadística, la variació és del 68,4% menys en comparació amb l’any anterior, quan hi havia 1.288 persones. En aquest sentit, el nombre de demandants que cercaven una millora laboral a finals de mes va ser de 296 persones, el que representa una variació del 7,5% menys respecte al mes anterior i una davallada del 48,6% en relació amb el 2021.

A tancament del mes d’abril, el nombre total de demandants de serveis ha estat de 60 persones. D’aquestes, dos són demandants de serveis en situació de baixa mèdica superior a sis mesos, mentre que 58 són demandants de serveis en situació d’ocupació. La variació respecte al mes de març és d’un 10,8% menys per als demandants de serveis en situació d’ocupació i del 33,3% menys per als demandants de serveis en situació de baixa mèdica superior a sis mesos.

Pel que fa al nombre total de llocs de treball oferts el mes passat va ser de 1.131, amb una variació mensual negativa del 23,3%. Respecte al mateix mes de l’any 2021, la variació del nombre de llocs de treball oferts és positiva, amb un 90,1%.

El nombre de persones beneficiàries de la prestació econòmica per desocupació involuntària decretada pel Govern és de 23, un 14,8% menys respecte al mes anterior (27 persones) i un 89% respecte a l’abril de l’any passat (209 persones), encara molt marcat per la pandèmia del coronavirus. Tanmateix, durant l’abril s’han fet 23 contractacions mitjançant el Servei d’Ocupació i 17 mitjançant els programes de treball temporal. Del total de persones inscrites al Servei d’Ocupació, n’hi ha 67 que van trobar feina pels seus propis mitjans.

Finalment, Estadística assenyala que durant els darrers 12 mesos hi ha hagut una mitjana de 593 demandants en recerca de feina i 534 en millora, el que representa una variació negativa respecte del període anterior del 50% pel que fa als demandants en recerca i una variació negativa del 15,7% per als demandants en millora. La mitjana de llocs de treball en els darrers 12 mesos és de 1.451, amb un augment percentual respecte del període anterior del 120,7%. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT