PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Inaugurada la remodelació de la capella de la Pietat

Aquesta és la primera fase per a la renovació integral del museu diocesà d’Urgell

Per El Periòdic

Un instant de la inauguració.
Un instant de la inauguració. | Bisbat d\'Urgell

Després d’un any d’actuacions i en el marc del Dia Internacional dels Museus, ahir es va inaugurar la remodelació de la capella de la Pietat, situada dins del Conjunt Catedralici d’Urgell. L’acte va estar  presidit per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, i per la consellera de Cultura de la Generalitat, Natàlia Garriga. La visita a la Capella de la Pietat, que forma part del Museu Diocesà d’Urgell, es va dur a terme després dels parlaments inicials i va ser conduïda per Joan Bosch, historiador de l’art i especialista en Renaixement i Barroc.

El Museu Diocesà d’Urgell vol donar a conèixer aquesta remodelació a la ciutadania en general, però ateses les limitacions pròpies de l’espai a inaugurar, va haver de restringir el nombre de persones convidades. Per resoldre aquesta situació i afavorir que tothom que vulgui pugui visitar la capella remodelada, s’han previst quatre visites guiades, programades per avui i el 20 de maig, a les 16.00 hores i a les 17.00 hores. 

Les obres de la Pietat s’han centrat en la recuperació de l’espai arquitectònic de la capella, amb una intervenció de pintura restaurativa que ha permès recuperar la policromia del presbiteri i del conjunt de la nau. La remodelació de la capella de la Pietat és la primera fase per a la renovació integral del museu diocesà d’Urgell, que preveu ampliar els espais museístics actuals amb més metres quadrats d’exposició i nous àmbits destinats als visitants, com són una sala d’exposicions temporals, una aula didàctica i un espai familiar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT