PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els nous permisos de residència ja no requereixen el certificat covid

Salut registra 416 casos nous durant la darrera setmana, i no hi ha cap pacient a la Unitat de Cures Intensives

Per Àlex Pont

Imatge d’arxiu de les dependències del Servei d’Immigració.
Imatge d’arxiu de les dependències del Servei d’Immigració. | Maricel Blanch

El Govern elimina el requeriment de presentar el certificat covid per demostrar la immunització en els nous permisos de residència. En sintonia amb la flexibilització de les mesures de prevenció a causa de la baixa pressió sanitària, el ministre Portaveu, Eric Jover, va admetre que «tot i haver registrat gairebé mig miler de casos nous, podem adoptar aquestes directrius perquè l’afectació en la salut dels contagiats és baixa». 

Seguint la mateixa línia, l’Executiu va anunciar que el personal laboral i els visitants dels centres sociosanitaris podran portar la mascareta quirúrgica en contraposició al requeriment previ d’utilització de mascaretes FFP2 per a aquests col·lectius. A més a més, Jover va assenyalar que les tarifes del servei del Centre Intermedi de Control (CIC) «s’augmenten, dels gairebé 29 euros actuals, a 50 euros» amb la finalitat d’actualitzar la remuneració dels metges que treballen en aquest dispositiu que atén persones amb símptomes moderats sense complir els criteris d’ingrés hospitalari.

Pressió mínima a l’hospital

Amb relació a les dades sanitàries, el Govern va indicar que la setmana passada es van registrar un total de 416 nous contagis, la qual cosa va suposar un augment de 23 persones amb relació al darrer recompte. En aquest sentit, Salut xifra en 662 els casos actius actualment i va atribuir aquest creixement a la disminució del nombre d’altes mèdiques, les quals van arribar a les 393. Al seu torn, el ministre Portaveu va asseverar que, afortunadament, no s’han de lamentar més defuncions, les quals segueixen en 153 i, les hospitalitzacions, ascendeixen a dues persones ingressades a planta, deixant  l’UCI lliure de covid. Pel que fa a la població escolar, continua sense haver-hi cap tipus de procediment de vigilància a les aules.

D’altra banda, la darrera anàlisi  d’aigües residuals que va efectuar Salut continua marcant com a predominant la variant òmicron silenciosa. A més, apareix també en un 2% una variant que, fins ara, encara no s’ha identificat i que, per tant, no es pot confirmar ni descartar que sigui la BA.5. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT