PUBLICITAT

La Massana

La Massana floreix per l’estiu

El comú guarneix amb flors i bicicletes el centre per rebre la nova edició d’Andoflora

Per Anna Casanova

Les dues cònsols de la Massana, Eva Sansa i Olga Molné.
Les dues cònsols de la Massana, Eva Sansa i Olga Molné. | Comú de la Massana / Eduard Comellas

Flors i bicicletes. Aquests són els dos símbols representatius de la Massana, una parròquia que amaga una infinitat de rutes, les quals s’han convertit en un gran atractiu pels ciclistes del país i curiosos que volen perdre’s en el pulmó de la muntanya. Paratges com el parc natural de Comapedrosa, el camí ral o la ruta del pic alt de la capa destaquen per les seves vistes i vegetació. 

Posant en relleu aquests elements naturals que envolten el territori, i en motiu de la inauguració de la nova edició de l’Andoflora, la corporació ha decidit instal·lar un any més 200 bicicletes als fanals, que han estat pintades amb diferents colors vius per il·luminar els carrers i donar la benvinguda a la primavera. Com a novetat, s’han afegit cinc bicicletes a diferents punts de la parròquia, les quals s’han decorat amb jardineres. En aquest sentit, la cònsol menor, Eva Sansa, va explicar que «justament al juliol acollirem el campionat del món de BTT» i, per tant, la iniciativa no només llueix la identitat de la Massana, sinó que també cohesiona el gran esdeveniment esportiu que es celebrarà a l’estiu. Aquest, també és el primer any que s’elaboren figures 3D amb paper maixé representant els ciclistes, una obra igualment creativa que ha realitzat el cap de jardineria del comú, Marc Pujol. Per la seva banda, tots els materials, des de les jardineres, passant per les bicicletes fins a un cofre que també s’ha omplert amb flors, són reciclats. Per això, la cònsol major de la Massana, Olga Molné, va assegurar que «durant l’any, guardem les bicicletes que arriben a la deixalleria i crec que aquesta iniciativa és una bona forma de donar-li una segona vida a objectes que les altres persones no volen». 

Pel que fa a l’enjardinament, el Comú de la Massana du a terme cada temporada una àmplia campanya prèvia a Andoflora, la fira mercat de la planta i la flor. Enguany,  s’han plantat cinc mil geranis distribuïts per tota la parròquia, entre les cistelles dels fanals, les jardineres i els parterres. L’embelliment floral ha inclòs altres espècies, com les surfínies, begònies, dàlies i altres flors de temporada que els jardiners han combinat de forma artística a les diferents zones enjardinades. «Estem molt agraïts per la tasca de l’equip de via pública ja que ha treballat a contrarellotge per poder instal·lar les decoracions, degut a que algunes flors van arribar amb retard»,va apuntar Sansa. 

D’altra banda, avui es durà a terme el Concurs d’instal·lacions urbanes convocat en el marc d’Andoflora, on els gardens i floristeries participants començaran a treballar amb les seves creacions, les quals completaran l’obra del comú a la via pública. L’entrega de premis es realitzarà el diumenge a la tarda. A la fira, que començarà aquest divendres, també hi haurà més d’una vintena d’activitats i tallers infantils programats. 

Per acabar, Molné va observar que «nosaltres no tenim un servei de jardineria externalitzat i, per tant, ho fem tot des del Comú de la Massana. L’equip de via pública es bolca per tenir la parròquia tan maca com sigui possible tota la temporada i, per aquest motiu, els volem donar les gràcies per dedicar-li tantes hores». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT