PUBLICITAT

El pacte a Ordino deixar per més endavant les converses amb Dolsa

  • Adellach explica que primer cal posar d'acord IO, PLA i ApC, «que ja és prou complicat»
IAGO ANDREU
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els consellers generals ordinencs Josep Maria Bringué i Olga Adellach, a la Casa de la Vall Foto: TONY LARA

Principi d'acord del centredreta a Ordino. Independents d'Ordino (IO) –que ostenten la majoria al Comú amb les sigles d'ACO–, els liberals de la parròquia i el poc que queda de la branca ordinenca d'Andorra pel Canvi –Josep Maria Brinqué i Joaquim Tomàs– van arribar dimarts al vespre a una entesa per elaborar una llista territorial conjunta amb un programa comú de cara a les eleccions generals de la primavera. Segons diversos assistents van declarar a l'ANA, l'objectiu del pacte és «unir forces per defensar l'interès general del país».

En aquest escenari hi ha una incògnitat que encara no ha quedat desvetllada. ¿Què passa amb Convergents d'Ordino, el grup polític que impulsa l'excònsol i expresident del PLA ordinenc, Enric Dolsa? Dilluns Dolsa es declarava disposat a entrar a formar part de la gran coalició que s'estava gestant a la parròquia i marcava distàncies amb els socialdemòcrates. Però els impulsors del pacte d'Ordino es mostren cautes: primer la unitat dels que hi són, després obrir-se a altres persones o grups interessats a participar en l'entesa, entre ells Convergents d'Ordino.

«Primer cal que ens posem d'acord els grups representats a la reunió d'ahir [per dimarts] a la nit», va declarar la consellers de CR Olga Adellach, la figura de més pes del PLA a la parròquia, «entre la vintena llarga d'assistents a la reunió no sembla que hi hagi gaires problemes per tancar un pacte, però estem parlant de tres formacions diferents i la gent això ho ha de pair».

Amb tot, la consellera reformista va remarcar que es tractava d'un «primer pas» que, un cop paït, donarà lloc a una «segona fase» en què es preveuen converses amb altres persones i grups, entre ells el que impulsa Dolsa. De fet, la consellera reformista va ser qui va proposar a la reunió de dimarts que Convergents d'Ordino se sumés a les negociacions, tenint en compte –entre d'altres– que la divisió del centredreta a la parròquia afavoreix els socialdemòcrates, tal com va passar als últims comicis.

«Personalment penso que Dolsa s'hauria de sumar a les converses», va afirmar Adellach. A la consellera li toca ara la tasca d'ajudar a llimar diferències entre Convergents d'Ordino i la resta d'integrants del pacte. En el fons, gairebé tots els integrants d'aquest inici de coalició provenen del mateix lloc: molts d'ells van militar al Partit Liberal o van formar part de l'òrbita del PLA

Noms, més endavant / Adellach també va voler deixar clar que l'acord assolit dimarts és un principi d'entesa i que caldrà crear també una comissió de candidatures. Els noms, en aquests casos, sempre són el més complicat. De fet, a les darreres eleccions generals, la llista territorial d'IO-CR a Ordino va estar a l'aire fins a l'últim moment, en bona mesura per les discrepàncies dels que ara intentaran anar junts.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT