PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«El que de segur no tindrà cabuda és retenir ningú que no vulgui estar aquí»

Entrevista a Gorka Aixàs - President del MoraBanc

Per El Periòdic

Gorka Aixàs en una imatge d'arxiu.
Gorka Aixàs en una imatge d'arxiu. | BCA

El MoraBanc va viure una de les seves pitjors nits el passat dissabte, en perdre en l’última jugada davant el Lenovo Tenerife al Poliesportiu. Aquest fet va suposar el descens de l’equip a la LEB Or després de vuit temporades a l’ACB, de la manera més cruel possible i tot i lluitar-ho fins al final amb un pavelló que va registrar una entrada històrica. Ara l’entitat ja treballa per establir un projecte que permeti ascendir com més aviat millor, i al capdavant estarà el president del MoraBanc, Gorka Aixàs.

 

–Sempre es pregunta per l’estat dels jugadors, però com estan vostès des de la directiva del club?
–Quan es materialitza una situació com és un descens, el primer sentiment que et ve és la tristor. Tot i que feia setmanes que podíem intuir aquesta possibilitat, l’equip es va refer en certs moments i convidava a l’optimisme. En aquests moments, ens hem d’agafar a totes les mostres de suport que ens han arribat per poder seguir endavant, treure’ns els sentiments negatius i començar a treballar en el pròxim any.

 

–És necessari un període de dol per seguir endavant?
–Seria recomanable, però la qüestió és que no sé si tenim aquest temps. Ara mateix, crec que m’està estirant més la gent que ens dona suport que una altra cosa. És com em sento, soc el màxim responsable i això ens convida a posar-nos a treballar com més aviat millor per retornar tot el suport que ens està donant la gent que envolta el club. Els hi hem de tornar la confiança, que aquest dol sigui el més curt possible per intentar fer el millor projecte possible per tornar a ascendir.

 

 

–Vostè va formar part l’ascens ara fa vuit anys. Com es viu la contraposició amb un descens?
–És una situació nova. Quan vam ascendir veníem de molt a baix, amb ambició, amb ganes, i ara tornem a la LEB fent un pas enrere. Haurem de trobar aquesta ambició de nou, i el fet de tornar ha de ser el factor principal que et motivi. Es viu d’una manera molt diferent i ens hem d’esforçar per tornar a ser nosaltres mateixos, la nostra personalitat i el que hem sigut sempre.

 

–Aquest any ha faltat això, ser el MoraBanc de sempre?
–Hem comès massa errades, massa coses que no han encaixat, massa peces que no han donat el seu fruit... No hem aconseguit que a la pista fóssim l’equip que volíem ser. Sigui per unes coses o unes altres.

 

–S’ha posat el focus en els jugadors, però també en la direcció tècnica. Segueix confiant en la feina de Francesc Solana?
–És normal i lògic buscar un sol responsable, algú a qui carregar-li el mort, però per sort o per desgràcia, en aquest club les decisions es prenen conjuntament. Seria molt injust fer responsable a una sola persona, i al final el màxim responsable soc jo, dels errors normalment també, i tots tenim la nostra part. Si no ens haguéssim equivocat tots, tant, segurament no estaríem parlant de descens.

 

–Va haver-hi un moment en què l’únic intocable semblava ser Ibon Navarro, però després ja no...
–Crec que ha quedat clar al llarg dels anys que ningú és intocable. Al final estem aquí per prendre decisions, i està clar que n’hem pres moltes més de dolentes que de bones, perquè cap de les que hem adoptat ens ha servit per capgirar la situació de l’equip. Ho hem provat tot, sense èxit.

 

 

–Es replantejaran tots els contractes en vigor? O ja hi ha peces fixes de cara a l’any vinent?
–Tot està en qüestió, encara que hi hagi contractes en vigor. Molts no volen estar a la LEB, però el que de segur no tindrà cabuda és retenir ningú que no vulgui estar aquí.

 

–Li agradaria mantenir alguna peça?
–És possible, però en qualsevol cas, haurem de voler les dues parts. Qui estigui al club la temporada vinent és perquè nosaltres volem, però sobretot perquè el jugador vol, independentment de la situació contractual. L’objectiu és tenir jugadors, entrenadors i persones que tinguin l’esperit i l’ambició de voler pujar de categoria.

 

–Hi ha por que costi ascendir més del que l’aficionat pugui pensar?
–És massa aviat per tenir por. La nostra idea és fer un equip el màxim competitiu possible, que ens doni les màximes possibilitats d’ascendir, però és clar que això comportarà una bona gestió de la pressió.

 

–Si hagués conegut el desenllaç de la temporada abans de començar, hauria canviat alguna cosa?
–Totes. Malauradament, no puc tornar enrere en el temps i només em queda la possibilitat d’aprendre del que hem fet malament i millorar-ho de cara a la pròxima temporada.

 

–El descens del MoraBanc i un possible ascens de l’FC Andorra canvia el panorama esportiu?
–Estem parlant de futbol, l’esport rei. És clar que arrossega un munt de coses, però no crec que tinguem menys aficionats al Poliesportiu per l’ascens del futbol. No pot ser dolent pel país.

 

–Com ha vist a l’afició?
–Ha sigut una temporada en la qual l’afició ha estat increïble, ens ha acompanyat, ens ha donat suport, i si hem pogut arribar amb opcions al final ha sigut gràcies a la seva espenta. Em sento en deute amb aquesta gent i esperem tornar on es mereixen. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT