PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les bicicletes podran circular pel Túnel de les Dos Valires

S’està reforçant la senyalització per refermar la seguretat

Per El Periòdic

Operaris pintant el carril bici dins el Túnel de les Dos Valires.
Operaris pintant el carril bici dins el Túnel de les Dos Valires. | Govern d\'Andorra

El Departament de Mobilitat del Ministeri de Territori i Habitatge, una vegada analitzades les demandes de diferents col·lectius relacionats amb el ciclisme i avaluada tècnicament la sol·licitud, ha aprovat autoritzar el pas de bicicletes pel Túnel de les Dos Valires en ambdós sentits. La circulació de bicicletes per aquesta infraestructura, que s’obrirà a partir d’aquest divendres 20 de maig, s’haurà de fer d’acord amb les condicions que determina la Llei del Codi de circulació. Així, els ciclistes hauran de portar enllumenat de posició davant de color blanc i darrere de color vermell, i elements reflectors.

Aquesta decisió s’ha pres després d’haver reunit la setmana passada al Comitè de Túnels –òrgan administratiu competent format pels responsables de Mobilitat, de Territori i de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments–, i que va comptar amb la participació del Cos de Policia. A més, va encomanar un informe extern.

I amb l’objectiu de refermar la seguretat dels ciclistes, Mobilitat està pintant actualment els primers 200 metres del carril que s’ha reservat per a les bicicletes dins de la infraestructura en ambdós sentits. També es reforçarà la senyalització exterior per recordar als vehicles motoritzats de la circulació de bicicletes per l’interior del túnel. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT