La UE supera l'Inter i el títol es decidirà en l'última jornada

L'equip colomenc s'imposa per 1-3 en el duel entre els dos primers classificats

Els jugadors de la UE Santa Coloma celebren el primer dels 3 gols marcats ahir davant l'Inter al Centre d'Entrenament de la FAF. | Xavi Miró / FAF

L'equip colomenc s'imposa per 3-2 en el duel entre els dos primers classificats i evita el primer 'match-ball' pel títol del líder mentre que el Sant Julià manté les opcions del somni europeu en vèncer l'Atlètic al descompte L'Inter d'Escaldes afrontava ahir el primer 'match-ball' que tenia per revalidar el títol de campió de la Lliga Multisegur Assegurances però va perdre 1-3 davant la UE Santa Coloma en el duel entre els dos primers classificats i tot es decidirà en l'última jornada del play-off.

També es decidirà el subcampionat, que també dona bitllet europeu, ja amb l'Atlètic descartat en aquesta lluita en perdre 1-2 davant el Sant Julià en el temps de descompte. Els escalcens encara poden anar a Europa si el 29 de maig guanya l'Etremenya a la final de la Copa Constitució.

INTER ESCALDES 1 – UE SANTA COLOMA 3

L’Inter no ha pogut aprofitar el seu primer ‘match ball’ per revalidar el títol de campió de la Lliga Multisegur Assegurances en el duel contra el màxim perseguidor i únic rival que també manté les opcions de ser campió. Als escaldencs els valia amb un punt davant la UE, però s’han trobat amb una derrota per 1-3, que dona ales als colomencs i allarguen fins a l'última jornada les opcions de proclamar-se campions de la Lliga Multisegur Assegurances per primera vegada en la seva història. De fet, els groc i negres s’han avançat 0-2 amb dianes de Gavim i El Kabbou, amb dos grans gols. Abans del descans, l’Inter ha retallat diferències amb una diana d’Artigas.

A la segona meitat, Gavim ha transformat un penal comès sobre Obama, signant el seu doblet i establint l’1-3 definitiu. A la derrota, l’Inter li ha d’afegir dues expulsions: les de Pau Bosch i la d’Adrià Gallego, totes dues per vermella directa. Tot i el marcador advers, l’Inter en continua tenint prou amb un punt en l’última jornada (contra el Sant Julià) per revalidar el títol. De la seva banda, la UE ha de guanyar davant l’Atlètic per assegurar-se una plaça europea i esperar que l’Inter perdi per proclamar-se campió.

ATLETIC ESCALDES 1 - SANT JULIÀ 2

Dos equips que ja no podien ser campions, empatats amb 42 punts i a un de la UE, tenien com a objectiu la lluita per ser segon i guanyar-se una plaça europea. Qui guanyava, seguia en la lluita i qui perdia, es quedava fora de la lluita. Els lauredians van remuntar i segueixen vius; els escaldencs queden descartats en aquesta lluita via lliga, però encara poden obtenir un bitllet europeu si guanyen la final de la Copa Constitució. L'Atlètic va ser el primer en avisar la porteria rival en un partit de ritme trepidant, amb ocasions de gol a les dues porteries. Córner que Víctor Pérez treu al segon pal, toca Bolívar enrere i Ivan Garrido, de primeres, defineix massa alt. La rèplica no va trigar a arribar i en la següent acció, Carrio va fer una passada en llarg a Luis Casas, que va guanyar l'esquena a Alex Sanchez i dins area la va creuar un pèl i la pilota va sortir fora, fregant el pal. Poc després els va avançar l'Atlètic, fruit d'un penal comès sobre Aaron Sanchez que Cisteró va materialitzar fent el seu 12è gol.

L'Atlètic va poder anar al descans amb un altre gol, però Ivan Garrido, que va rebre al punt de penal, es va girar amb un bon moviment i va xutar ràpid, massa centrat, a mans de Carrio. El Sant Julià va sortir a totes a la segona part i al primer minut de la represa ja havia donat feina a Alex Ruiz, que va aturar amb dificultats un xut de Correa des de la frontal. La rèplica va arribar a peus de Gemelson Fay, que sol davant Carrio va rematar als seus peus en una ocasió immillorable. I del 2-0 es a passar a l'1-1. Al minut 60, Morales va ser objecte de penal en anticipar-se a Alex Ruiz i Bacari va transformar la pena màxima enganyant el meta de l'Atlètic.

Els darrers minuts van ser d'infart. Adri Rodrígues va deixar els escaldencs en inferioritat en veure la segona groga. La seva falta va acabar en gol de cap de Paschetta, però no va pujar al marcador perquè estava en fora de joc. Amb els lauredians bolcats a l'atac, l'Atlètic va gaudir de dos contracops en superioritat (2 contra 1 i 4 contra 2), però les últimes passades no van ser encertades i ja en el descompte, Sgro va fer de carriler per la banda dreta, va centrar al segon pal on estava Casas i aquest la va cedir enrere perquè Morales marqués a porta buida i permetés el seu equip seguir somiant amb Europa.

FC ORDINO 2 – FC SANTA COLOMA 3

Duel entre dos equips ja salvats a la Lliga Multisegur Assegurances. FC Ordino i FC Santa Coloma es veien les cares en un duel sense res en joc. Els colomencs buscant refer-se de la derrota de la jornada anterior davant el Carroi, i l’Ordino, buscant la rubrica als deures fets ja des de la setmana passada. A la primera meitat, un gol per cada equip: al minut 27, Luis Blanco enviava la pilota a l’escaire de Basterrechea, mentre que Luiz Martins empatava en una acció guanyant l’esquena de la defensa.

A la segona meitat, els colomencs tornaven a agafar avantatge amb un gol d’Enric Pi, però els de Carlos Sánchez tornaven a igualar amb un gol de cap de Miguel Ruiz. Ja als últims deu minuts, Guillaume López va transformar una greu errada del porter ordinenc per empènyer la pilota al fons de la xarxa, signant el 2-3 definitiu i ampliant a 18 el seu compte de gols, xifra que el referma com a màxim artiller de la Lliga Multisegur.

UE ENGORDANY 1 – CE CARROI 2

Segona victòria consecutiva per al Carroi, que un cop materialitzat el descens, es manté invicte. Son ja 3 jornades consecutives puntuant (contra tots els seus rivals al play-off per la permanència). Aquesta setmana, també amb remuntada. Es va avançar l’Engordany -equip que des de la setmana passada sap que jugarà la promoció contra l'Immobiliària CISA FS La Massana, subcampió de la Lliga Unida- superat el quart d'hora de joc, amb un penal transformat per Valentín Spano.

Els escaldencs van mantenir l’avantatge tot el partit, fins que al minut 78 Joe Jeanjacques, de tisora, va restablir la igualada. Només 2 minuts després, el Carroi capgirava el marcador. Julián Martínez, la referència ofensiva del cuer, superava Marcos Relaño i li donava el tercer triomf aquesta temporada.