PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La cursa popular Illa Carlemany aplega més de 3.000 persones

Part de la recaptació de les inscripcions es destinarà a l’ajut als desplaçats per la guerra d’Ucraïna

Per El Periòdic

Els corredors de la cursa, al seu pas per l’avinguda Meritxell.
Els corredors de la cursa, al seu pas per l’avinguda Meritxell. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La Cursa Popular Illa Carlemany, organitzada per la secretaria d’Estat d’Esports, ha aplegat més de 3.000 participants, el que suposa la tercera xifra més alta de corredors des de la creació de la cursa. Enguany s’ha disputat l’11a edició del certamen, el qual s’ha pogut tornar a desenvolupar amb el format habitual després que els dos anys anteriors, les restriccions a causa de la pandèmia del coronavirus n’impedissin la celebració o s’hagués de reformular amb una proposta diferent.

A la cursa hi han pres part el cap de Govern, Xavier Espot; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; el ministre de Salut, Albert Font; la ministra d’Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla; i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz. A més, s'ha convidat a l’exministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha estat l’encarregat de donar el tret de sortida de la cursa de dos quilòmetres. «Ha estat un dia d’il·lusió, d’esperança i de retorn absolut a la normalitat», ha expressat Espot en acabar la cursa. El cap de Govern s'ha mostrat molt satisfet per la gran participació perquè «tothom, en la seva justa mesura i dins de les seves capacitats, pot practicar esport perquè fa salut». 

Per la seva banda, la ministra també ha reconegut estar molt satisfeta per la implicació de tota la ciutadania, ja que es s'han superat amb escreix les previsions inicials. «Es torna a demostrar que la cursa és una festa social en l’àmbit esportiu que permet complir amb l’objectiu de promocionar l’activitat física i saludable», ha ressaltat Riva.

La prova constava de dues curses diferents, una de cinc quilòmetres i una de dos, tant per adults com per a infants. La sortida d’ambdós recorreguts era davant del centre comercial Illa Carlemany (carrer Consell de la Terra d’Escaldes-Engordany) i l’arribada al Parc Central d’Andorra la Vella. Així, la guanyadora de la categoria femenina ha estat Xènia Mourelo, que ha estat acompanyada al podi per Maria Cristina Martínez i Elisabeth Missé. I en la categoria masculina, Nahuel Carabaña ha resultat vencedor, seguit de Carles Gómez, i Franscesc Cardona.

Andorra 2027

La jornada esportiva també ha servit per donar ple suport i promoció a la candidatura als Campionats del món d’esquí alpí Andorra 2027 amb la impressió del logotip a la màniga de les samarretes de la cursa i el lliurament a tots els participants d’un obsequi. «L’alta participació demostra, una vegada més, que a Andorra tenim molt arrelat l’esport, i en fites com la d’avui valorem molt positivament el suport que han mostrat els participants amb un projecte de país com és la candidatura», ha declarat el director general del projecte, David Hidalgo. De fet, aquesta cursa ha estat l’última acció promocional de la candidatura abans de l’elecció de la seu dels mundials del 2027, que es durà a terme el 25 de maig a Milà.

Així mateix, la competició també ha tingut un caràcter solidari, ja que part de la recaptació de la inscripció –dos euros per participant– serà destinat al fons solidari per l’acollida dels desplaçats a Andorra a causa de la crisi a Ucraïna. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT