PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Hora Bruixa acull dues expertes per trencar tabús del cos femení

La trobada aborda la violència obstètrica i la incontinència

Per Anna Casanova

Imatge de la darrera concentració a Andorra en motiu del Dia de la Dona.
Imatge de la darrera concentració a Andorra en motiu del Dia de la Dona. | Comú d\'Andorra la Vella / Tony Lara

La comissió d’educació de l’entitat Acció Feminista d’Andorra (AFdA) recupera el cicle d’activitats l’Hora Bruixa. La pandèmia va obligar a aturar aquest format, però amb l’eliminació de les mesures sanitàries s’han pogut restablir les trobades, les quals s’innaguraran amb la xerrada Les princeses també es tiren pets, a càrrec de l’equip de Més Dona, integrat per Desi Méndez i Vane Roca, fisioterapeutes expertes en obstetrícia i urogineproctologia. En el col·loqui, que es realitzarà demà a les 19.00 hores, es tractaran temes com la violència obstètrica, la salut sexual o la incontinència. L’entrada serà gratuïta i l’acte tindrà lloc al cafè-teatre La Fada Ignorant a Andorra la Vella. En aquest sentit, la secretària d’Acció Feminista, Aurora Baena, va apuntar que «sovint, la salut no té en compte que el cos de la dona no es pot tractar igual que el d’un home» i, per tant, «el nostre cos té unes problemàtiques de salut específiques, les quals s’han de tractar amb aquesta mateixa especificitat». 

La premissa principal de la xerrada és precisament que a les dones no ens ensenyen com funciona el nostre cos, i a banda, tampoc se l’escolta com caldria. Així doncs, Baena va informar que «parlarem de coses que ens passen a totes les dones per trencar els tabús socials que eviten que aquests problemes, que són reversibles, es gestionin».

Com bé destaca el col·lectiu, l’Hora Bruixa és un espai obert per créixer i continuar avançant en matèria feminista. La seva temàtica és transversal i pot comprendre des de la literatura, la salut, o la psicologia, entre d’altres. Per aquest motiu, aquest indret d’aprenentatge també comptarà amb una activitat d’intercanvi de recomanacions de pel·lícules, sèries i llibres entre tots els assistents, juntament amb alguns membres d’Acció Feminista. Aquesta segona iniciativa ha rebut el nom de La maleta feminista perquè els interessats es puguin continuar culturitzant durant les vacances d’estiu. Aquesta proposta es realitzarà el dimarts 14 de juny a les 19.00 hores, també a La Fada Ignorant, i l’entrada serà gratuïta. 

Per acabar, la secretària d’Acció Feminista i també historiadora d’art, va recordar que «com a tots els actes culturals, a l’Hora Bruixa sempre hi ha més dones que homes». Tanmateix, l’associació anima a assistir a les trobades a totes les persones que tinguin ganes d’aprendre i intercanviar les seves experiències. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT