PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

La deixalleria de Sant Julià de Lòria costarà uns dos milions d’euros

Es preveu que la construcció d’aquestes instal·lacions finalitzi a principis de l’any 2023

Per Anna Casanova

Josep Majoral i Víctor Filloy signen el conveni, ahir.
Josep Majoral i Víctor Filloy signen el conveni, ahir. | SFGA/JAViladot

Sant Julià de Lòria disposarà d’una nova deixalleria a mitjans de l’any 2023, i la seva construcció i execució costarà dos milions d’euros aproximadament, segons va informar el cònsol major de Sant Julià, Josep Majoral, a EL PERIÒDIC. En aquest sentit, el Govern i el comú van signar ahir el conveni mitjançant el qual l’Executiu cedeix una porció d’una parcel·la de la seva propietat, d’exactament 35m2, amb la finalitat que sigui utilitzada perquè els vehicles de gran tonatge de la nova deixalleria puguin maniobrar amb facilitat. Gràcies a la prestació, Majoral va assegurar que «el cost també serà més econòmic». En concret, estalviarà part de l’excavació, facilitarà l’accés a la futura deixalleria i es guanyarà superficie interior a l’edifici. Aquesta propietat del Govern, que va ser entregada «ja fa més de 30 anys», segons va explicar el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy «s’ha reparcel·lat per delimitar la part del Govern, la de cessió urbanística del comú i una altra zona que és de titularitat privada».

La necessitat de construir aquesta nova deixalleria es deu al fet que l’any 2019, el magatzem de titularitat comunal va quedar afectat degut a l’esllavissada de la Portalada, a la CG-1. Els informes tècnics posteriors al succés han demostrat que la zona no pot estar ocupada de manera permanent, ja que el perill seguix actiu. Tanmateix, des del Govern es segueix monotoritzant la zona amb un sistema ràdar per infrarojos, i per tant, Filloy va assenyalar que «actualment està estabilitzada». És per això, que «l’obligatorietat del comú és construir unes noves instal·lacions en condicions, tant tècniques com per a les persones que hi treballin», va apuntar el cònsol major lauredià. Actualment, el succés a la Portalada està judicialitzat, i en aquesta línia, Majoral va indicar que «va per llarg». 

D’altra banda, la signatura del conveni es va realitzar ahir aprofitant que el Consell General va aprovar la nova Llei de contratació pública aquest dijous, la qual és necessària per poder treure una concessió de la construcció i explotació de la nova deixalleria. Així doncs, el procediment s’ha avançat. El que seguirà a la trobada d’ahir serà presentar el projecte a un concurs públic, esperar 20 dies, i després es realitzaran els comparatius i les adjudicacions. Per això,  els càlculs mostren que s’hauria de començar la construcció a principis de l’any vinent. «Estic segur que la nova deixalleria ajudarà els lauredians i lauredianes a disposar d’una millor infraestructura en matèria de reciclatge i reutilització de tots els elements que la parròquia recull a la via», va observar Filloy. 

Per finalitzar, el Comú de Sant Julià de Lòria haurà de seguir utilitzant, per ara, uns magatzems de lloguer que substitueixen temporalment l’antiga deixalleria, ja que «no hi ha una altra solució», va indicar Majoral. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT