PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Educació i feina

Actinn i el Ministeri d’Educació posen en contacte alumnes i empreses amb demanda

Per Carmen Salas

El cartell de la proposta.
El cartell de la proposta. | Govern d\'Andorra

El Ministeri d’Educació, a través del Centre de Formació al Llarg de la Vida i en col·laboració amb Actinn (Andorra Clúster de la Tecnologia i la Innovació), posarà en marxa el pròxim 23 de maig el primer Bootcamp de desenvolupament web integral. 

Un Bootcamp és un mètode nou de formació mitjançant programes educatius de curta i intensiva durada que permet que els alumnes s’incorporin al mercat laboral ràpidament, en aquest primer cas, de  l’àrea digital, perquè puguin treballar en la transformació digital, així com la innovació del sector empresarial del país en l’àrea de les TIC.

La particularitat principal d’aquest tipus de formació és, d’una banda, que el professorat està format per experts en la matèria d’empreses associades a Actinn que tenen demanda d’aquest perfil professional i, d’una altra, que es comprometen, al final del curs, a contractar de manera temporal amb un contracte de prova entre el 40 i 60% dels millors alumnes que superin els exàmens i un projecte web. Com afirma Ignasi Martín, director general d’Actinn, amb aquest tipus de formació «connectem les necessitats reals de les empreses de tecnologia amb alumnes que, d’una altra manera, no tindrien opció a optar a una feina»

A més, si un cop acabat el període de prova, les empreses valoren la feina feta positivament, existeix la possibilitat de continuar-hi. Com reconeix Martín, és factible, pel fet que «la taxa d’ocupabilitat és molt elevada perquè hi ha una gran demanda».

El programa de desenvolupament web integral es durà a terme al llarg de cinc setmanes en sessions de tres hores al dia i en un format molt pràctic, serà gratuït i s’impartirà a les aules del Centre de Formació al Llarg de la Vida. 

Al curs hi podrà accedir qualsevol persona major de 16 anys, això sí, amb coneixements mínims de llenguatge de programació, tot i que també hi haurà places per a persones inscrites al Servei d’Ocupació i per a alumnes provinents del batxillerat professional en sistemes i xarxes. 
El període d’inscripció finalitzarà el dimarts vinent, 17 de maig, i ja hi ha molta gent interessada.

Què és Actinn?

Actinn és una associació sense ànim de lucre que va néixer de la col·laboració d’empreses i entitats públiques, tot i que el 2015 va ser privatitzada, i actualment aglutina 68 empreses d’Andorra, 31 del sector de tecnologia de la informació, com ara Andorra Telecom i Andorra Innovació; 26 de serveis empresarials, com Inpulsa empresa, Story Telling i P.I. Advocats, i 11 de sectors productius com MoraBanc, FEDA, Granvalira, Crèdit Andorrà i Molines Patrimoni. Aquesta unió els facilita el networking, crear i trobar talent, augmentar la productivitat i la rendibilitat, així com incrementar el nombre de clients.

El Bootcamp de desenvolupament web integral és el primer que es fa a Andorra, però no serà l’únic. Segurament es farà un altre similar en un futur pròxim, així com d’altres sectors com el màrqueting digital. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT