PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’última batalla

El MoraBanc afronta a casa un partit dramàtic per la permanència a l’ACB amb quatre equips implicats

Per Albert Belis

L'equip al centre de la pista celebrant una victòria.
L'equip al centre de la pista celebrant una victòria. | MoraBanc Andorra

Després de molts partits a caixa o faixa, ha arribat l’hora de la veritat, l’hora de l’última batalla. El MoraBanc Andorra es juga aquest vespre (20.45 hores, Poliesportiu d’Andorra) la permanència a la Lliga Endesa en un dramàtic partit contra el Lenovo Tenerife, tot i que la salvació dels andorrans també es decideix en d’altres pistes, a la mateixa hora, amb quatre equips implicats. 

Si mirem la classificació, a hores d’ara el MoraBanc està salvat, amb 11 victòries en setzena posició, empatat amb Urbas Fuenlabrada i Casademont Saragossa, amb el Burgos en darrera posició, amb una victòria menys. Amb aquesta situació, caldrà estar atents, òbviament, al partit de la Bombonera, on el MoraBanc ha de guanyar si vol continuar sent equip d’ACB, tot i que la victòria per si sola no li garanteix la salvació, ja que està pendent d’altres resultats. En cas de victòria andorrana, els homes d’Oscar Quintana han d’esperar que perdin o Saragossa o Fuenlabrada. Així, caldrà estar atents als partits Burgos-Fuenlabrada i UCAM Múrica-Casademont Saragoosa, i fins i tot, al Bilbao-Betis, que tot i que està salvat en cas de múltiple empat també tindria incidència. En total, hi ha 32 combinacions possibles per a dues places de salvació. El Burgos és el que ho té més complicat, en concret el 37,5%. El MoraBanc està a prop d’un 44% de possibilitats, mentre que el Saragossa (56%) i el Fuenlabrada (62,5%) són els que ho tenen, sobre el paper, millor.

Amb aquest panorama, el primer que ha de fer el MoraBanc és guanyar i després ja es preocuparà del que facin els altres. Per aconseguir-ho, sens dubte el paper del públic serà determinant i, en aquest sentit, el club ja va anunciar aquest dijous que no quedava ni una sola entrada, ja que la promoció que havia fet entre els socis havia funcionat.

Però amb el públic sol no n’hi ha prou, ja que el rival d’avui no és precisament de nivell baix. El Lenovo Tenerife, amb Huertas i Shermadini al capdavant, acaba d’aconseguir un títol europeu –la Champions de la FIBA– davant un rival d’entitat, com és el Baxi Manresa d’enguany. Tant un com l’altre en places de play-off, només es juguen el lloc en la classificació, que els pot comportar un hipotètic desempat en pista pròpia.

En aquest context, ahir van comparèixer davant els mitjans de comunicació el jugador Clevin Hannah i l’entrenador Oscar Quintana. El base del Senegal va assegurar que «tot l’equip està preparat per fer una bona feina, ja que sabem que podem aconseguir la victòria si fem un bon treball en equip». Sobre el rival, Hannah va reconèixer que «és un molt bon equip, amb un sistema molt encertat que treballen molt bé, però tenim la confiança que nosaltres també ho som i tenim coses molt bones, així que sortirem a jugar amb la seguretat i la confiança que farem una bona feina». Pel que fa a l’afició, «hem de donar-li les gràcies per tot el suport, els necessitem, sobretot durant la temporada, amb les pujades i baixades que hem tingut, i aquests dies hem rebut una bona energia de la gent pel carrer».

El tècnic Oscar Quintana, per la seva banda, va recordar que el partit d’avui és contra un rival que no es juga el mateix que el MoraBanc, a diferència dels darrers enfrontaments de la competició. «Estan en dinàmica d’equip guanyador, així que hem d’aconseguir que estiguin incòmodes, que no puguin jugar a allò que ells són molt bons i, a partir d’aquí, amb el suport de la nostra afició, hem de ser capaços de competir i guanyar», va afirmar. Ara bé, «hem de mirar que tampoc ens sobrepassin les ganes, perquè això podria ser negatiu».

Sobre la seva tasca amb l’equip des que va arribar, «des del primer dia el que fem és ajudar els jugadors, treure les pedres de la motxilla, amb l’objectiu que tinguin una mica més de tranquil·litat, i que els nervis i els dimonis interiors no es facin els amos de la situació perquè siguin ells mateixos i en puguem treure la seva millor versió», va explicar el tècnic. Sens dubte, caldrà aquesta millor versió per guanyar el partit i aconseguir la permanència.

Joan Verdú i Vicky Jiménez donen suport a l’equip

El partit d’avui és tan important que fins i tot alguns esportistes d’elit del país s’han animat a donar suport públicament al MoraBanc Andorra. Tal com s’ha pogut veure a través de les xarxes socials del club, l’esquiador Joan Verdú, que ha rebut nombrosos homenatges darrerament en reconeixement als seus èxits professionals, no ha dubtat en posar-se la samarreta del Bàsquet Club Andorra. «Hola equip, soc el Joan, us envio tota la meva força pel partit d’avui; va, mai por!», afirma en un vídeo. Però no ha estat l’únic, la tennista Vicky Jiménez també ha volgut fer públic un missatge d’ànims: «Voldria desitjar moltíssima sort a l’equip del MoraBanc pel partit d’aquest dissabte. Us envio tota la meva força i suport, estem tots amb vosaltres, mai por».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT