PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Rossell atribueix l’augment dels casos violents a la pandèmia

Un nou conveni amb Catalunya preveu agilitzar la justícia del Principat

Per El Periòdic

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, durant una roda de premsa.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, durant una roda de premsa. | SFGA/CESTEVE

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, va confessar ahir que li preocupen els casos violents que s’han produït recentment, però considera que són fets concrets i particulars. De fet, el ministre creu que un dels motius que han provocat aquests casos de violència pot ser la situació econòmica i social generada per la pandèmia. 

D’altra banda, Rossell també va parlar sobre el conveni que s’ha establert amb l’Associació de Pèrits Judicials de Catalunya, i que permetrà agilitzar la justícia. Concretament, l’acord preveu que totes aquelles qüestions judicialitzades i que requereixin un pèrit específic «que no puguem tenir a Andorra», es puguin fer a través del conveni, va comentar, assegurant que seran casos puntuals i específics. En la mateixa línia, el ministre també espera que l’increment de la graella salarial ajudi a poder trobar forenses per a Andorra. En aquests moments, al Principat només hi ha un metge forense i «no dona a l’abast per tirar endavant totes les tasques que té encomanades».

Finalment, va informar que està previst que la setmana vinent hi hagi una reunió amb l’equip que durà a terme un estudi als funcionaris penitenciaris, va informar l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT