PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Xepi Garcia deixa el càrrec per motius personals

Marxa amb cinc victòries en set partits en la fase regular i amb la disputa del ‘play-off’ d’ascens

Per Albert Belis

El nou equip tècnic, el desembre passat a l’Estadi Nacional.
El nou equip tècnic, el desembre passat a l’Estadi Nacional. | ANA / E. P.

El VPC Andorra Rugby XV va anunciar ahir que l’entrenador de l’equip sènior masculí, Xepi Garcia, no renovarà el seu contracte de cara a la temporada vinent «per motius personals», segons va explicar a EL PERIÒDIC el mateix entrenador. «Després d’aquest final de temporada amb molt bones sensacions, l’entrenador no renovarà l’any que ve; des del club agraïm la feina feta i la seva dedicació al món del rugbi», va afirmar el VPC en un comunicat.

«La veritat és que feia un temps que el club m’havia obert les portes perquè pogués decidir si em quedava o no; ells estaven interessats que em quedés i jo he decidit no continuar per una decisió personal i ser coherent amb el camí que porto en la meva vida; estic molt agraït per tot el que m’ha donat el club en aquesta última etapa, però ara mateix em toca fer un pas al costat», va afirmar el ja exentrenador del VPC. 

Segons Garcia, «no hi ha cap motiu esportiu, sinó tot el contrari, amb el club sempre ha estat molt fàcil i els jugadors els conec molt bé i els hi desitjo tota la sort del món». Pel que fa a la decisió, «ve motivada per diversos aspectes de la meva vida personal, com la salut, els temes laborals, una mica tot i, a més, porto molts anys i agafar una mica de distància m’anirà molt bé; potser m’equivoco, però si no ho provo no ho sabré mai».

Cal recordar que Xepi Garcia va tornar a la direcció tècnica del VPC l’hivern passat, després d’uns mesos allunyat de les banquetes, per la mala situació de l’equip. En aquest temps, el tècnic ha aconseguit la tercera posició de la Divisió d’Honor de la Lliga d’Occitània i va situar l’equip en els play-offs d’ascens, sense aconseguir l’objectiu. En la lliga regular, va assolir cinc victòries en set partits, un balanç que va possibilitar l’entrada als play-offs. Tot i la seva marxa, l’equip ha complert els objectius durant el seu pas per la banqueta, ja que quan el va agafar estaven en zona de descens i al final va aconseguir optar fins i tot a l’ascens. «Estic content del canvi de situació i del canvi de xip dels jugadors, i és una llàstima que haguem acabat en la fase d’ascens perquè hi havia potencial per objectius més ambiciosos», va detallar.

«L’anterior aturada meva va ser de quatre mesos, però ara intentaré que sigui un pèl més llarga, tot i que serà difícil perquè les ganes no marxen», va reconèixer. El VPC li ha ofert altres responsabilitats dins el club, però de moment les ha rebutjat.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT