PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’ampliació del llindar d’ajuts al lloguer inclourà 65 famílies més

Els carnets del bus jove es repartiran a les escoles l’1 de setembre

Per Àlex Pont

Vista general d’Escaldes-Engordany.
Vista general d’Escaldes-Engordany. | Maricel Blanch

Les ajudes a l’habitatge del Govern, que emanen del paquet de mesures en matèria de lloguer, permetran que almenys 65 famílies es puguin acollir a aquesta nova directriu per millorar els nivells de poder adquisitiu de la ciutadania. En concret, aquest és el nombre d’unitats familiars que es va quedar a les portes de rebre el suport d’Afers Socials durant la darrera convocatòria. En aquest sentit, aquest col·lectiu, ara, es podrà beneficiar del decret, tot i que el ministre Portaveu, Eric Jover, va deixar la porta oberta a què «un nombre superior de persones puguin rebre les ajudes, ja que s’han establert nous barems que amplien la forquilla de la població inclosa». El Govern va xifrar l’increment de les prestacions d’Afers Socials en 600.000 euros per tal de sufragar les ajudes i les pensions.

Pel que fa a les mesures relacionades a l’àmbit educatiu, després d’anunciar la gratuïtat del transport públic, el Govern va assenyalar que «volem anar un pas més enllà i facilitar la distribució dels carnets de transport escolar». Així, a partir de l’1 de setembre, amb l’arribada del nou curs escolar, l’Administració es traslladarà als centres educatius per repartir els abonaments gratuïts del Bus Jove per tal d’evitar desplaçaments addicionals.

D’altra banda, el Govern va ratificar l’augment del 3,7% del salari mínim, el qual arribarà als 1.201 euros i es percebrà a les nòmines de final de maig, seguint les recomanacions europees d’arribar al 60% del salari mitjà del país. A més, el ministre Portaveu va destacar el retorn d’una part del cost dels hidrocarburs a les empreses de transport, de construcció i els taxistes. En aquest sentit, l’Executiu aportarà set cèntims per litre a la majoria dels vehicles d’aquests sectors, mentre que n’abonarà 10 als transports menys contaminants amb retroactivitat des de l’1 de gener. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT