Dolç patiment

El MoraBanc venç el Casademont Saragossa (80-83), surt de la zona de descens i s’ho juga tot a l’últim partit

Per David Sansaloni

Arteaga lluita una pilota davant la defensa de Hlinason en una jugada del partit d’ahir entre el Casademont Saragossa i el MoraBanc. | acb Photo / E. Casas

El MoraBanc està viu. Els tricolor van apel·lar a l’èpica al pavelló Príncipe Felipe i van aconseguir la victòria, després de dues pròrrogues, contra el Casademont Saragossa per 80-83.

El partit va començar amb els locals més endollats, establint un 7-0 inicial, amb un 100% d’efectivitat i amb Ferrari desafiant Hannah des de la línia exterior. Als homes dirigits per Òscar Quintana els costava maniobrar a la pintura, i només Paulí i Llovet des del tir lliure van aconseguir anotar relativament fàcil, mentre que la resta de tirs sortien forçats en excés (9-4).

La tensió, arran de la importància del duel, es notava a la pista, i els dos equips estaven imprecisos sota la cistella, però amb els triples de Hannah i Paulí el MoraBanc es va posar per davant per primera vegada en el duel (9-10) i Ferrari, de nou, ho va capgirar des de la línia exterior també. L’encert (50%) en els triples dels saragossans havia establert un lleuger avantatge en el marcador, que es va anar eixamplant a causa del cas invers dels tricolor (2/11 en triples).

En el segon període va quedar clar que el joc interior dels de Quintana necessitava una marxa més, i és que Hlinasson es va convertir en amo i senyor de la pintura, i amb un tap amb posterior esmaixada va obligar el tècnic tricolor a demanar el temps mort. Els 10 punts de diferència es van establir per primera vegada al lluminós, però els locals es van veure minvada la seva eficàcia anotadora amb tres pèrdues consecutives, i això ho va voler aprofitar el MoraBanc. No obstant això, aquests necessitaven l’aparició d’homes clau, com Miller-McIntyre, Hannah o Jelínek, als quals els estava costant massa entrar en la trobada.

Just abans del descans, Hannah es va treure un triple en l’últim segon que va permetre posar als seus a vuit punts (36-28), amb dos quarts per disputar-se i mentre també es tenia un ull posat en el partit entre el València Basket i l’Hereda San Pablo Burgos. El Fuenlabrada havia fet la feina a casa, guanyant el Río Breogán, i ara una derrota tricolor, sumada a una alegria dels de Burgos a la Fonteta deixava els del Principat a la LEB Or.

El temps de descansar va sentar d’allò més bé als andorrans, que van sortir a mossegar, establint un parcial de 0-7 que col·locava el 36-32 en el marcador i donava esperances de remuntada. Hannah va començar a ser Hannah, i l’allau tricolor, amb una esmaixada final d’Olumuyiwa, va obligar el tècnic del Casademont Saragossa, Dragan Sakota, a demanar el temps mort. La clau: els de Quintana van augmentar la intensitat i es van mostrar més verticals en atac.

Les bones transicions ofensives del MoraBanc van permetre reduir la distància fins al 41-39, però el Saragossa va prémer l’accelerador de nou per establir un +12 de diferència. La reacció del MoraBanc a les acaballes del tercer quart va significar el fet de poder seguir lluitant, amb el 50-48 al lluminós.

Ja en els últims 10 minuts, els dos equips van augmentar la intensitat defensiva, i tant va ser així que en dos minuts només es van anotar dos punts. El ritme i el rebot estaven sent claus, i era el que estava reforçant l’equip del Principat. Un parcial de 4-11 els posava a un punt dels locals, i el 3+1 posterior de Hannah va significar la remuntada i la diferència màxima establerta pels tricolor (57-60).

La cistella se li va fer petita al Saragossa, mentre Morgan firmava el seu millor partit de tota la temporada, amb 4/7 en triples i 17 punts. Malauradament, el parcial de 6-0 va posar de nou l’empat en el lluminós, i les errades de Hannah i de Kilpatrick va significar la pròrroga (64-64).

Al MoraBanc li quedaven per davant cinc minuts per aconseguir l’èpica, i és aquí quan va aparèixer Codi Miller-McIntyre. L’estatunidenc se’n va anar fins als nou punts, cinc d’ells consecutius, però els saragossans necessitaven la victòria per certificar la permanència, i no ho van deixar escapar tan fàcilment. Tanta va ser la igualtat que amb el 75-75 l’àrbitre va xiular el final, donant pas a uns segons cinc minuts.

Llovet colpejava primer des de la pintura en la represa, mentre que el cansament anava fent-se cada vegada més evident. Ningú aconseguia encistellar i els petits detalls van marcar la diferència. Amb cor i caràcter, el MoraBanc va amarrar el partit, es va endur la victòria (80-83) i es jugarà la permanència en l’últim partit, a casa, davant el Lenovo Tenerife.

El destacat

Oriol Paulí

• Caràcter: Com ve sent habitual en el català, Paulí va demostrar caràcter i intensitat en el joc durant els minuts que va estar al parquet, donant vida al MoraBanc quan més ho necessitava.

• Defensa: El tricolor no va ser l’anotador del partit, però va ser el millor en defensa. Fins a 11 rebots es va quedar, evitant les segones jugades del Saragossa i creant oportunitats per als seus.

• Lliberat: La victòria va provocar l’alegria en tota la delegació tricolor, però va ser Paulí el primer en anar a celebrar-ho amb tots els aficionats desplaçats ahir a Saragossa, al crit de Força Andorra.