PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Conferència sobre com fer front a l’impacte de la guerra

Crèdit Andorrà acull un expert en geopolítica i sostenibilitat

Per El Periòdic

La presentació de la conferència organitzada per Crèdit Andorrà.
La presentació de la conferència organitzada per Crèdit Andorrà. | ANA/M.P.

L’edifici Crèdit Centre va acollir ahir la conferència Estratègia i geopolítica: impacte en l’empresa, una xerrada organitzada per Crèdit Andorrà i a càrrec del professor de l’IESE Business School especialista en geopolítica i sostenibilitat, Mike Rosenberg. L’expert va exposar els impactes i conseqüències que poden tenir i tenen pel sector econòmic els conflictes bèl·lics i com els empresaris els poden fer front i prevenir. «Volem posar a l’abast del públic reflexions i anàlisis sobre els temes que ocupen l’actualitat empresarial i el futur econòmic i social», va indicar el director d’Inversions i Estratègia de Mercats de Crèdit Andorrà Asset Management, David Macià, posant en relleu la situació que s’està vivint actualment amb l’esclat de la guerra a Ucraïna. L’acte també va comptar amb la participació del titular de la Càtedra Crèdit Andorrà d’Emprenedoria i Banca a l’IESE, Albert Fernández.

Rosenberg va manifestar que una de les qüestions bàsiques per fer front a aquesta mena de situacions «desprevingudes», seria que els directius i empresaris tinguessin «coneixement sobre els contextos polítics, socials i històrics» dels territoris i països on preveuen o volen invertir i emplaçar les seves companyies. «Quan passa un conflicte com l’actual, la gent se sorprèn i entra en pànic, quan si analitzem la situació, les tensions entre Rússia i Ucraïna fa anys que es couen», va indicar, motiu pel qual va considerar que els empresaris haurien d’imaginar escenaris de futur i elaborar plans alternatius, contingències, «per si passa allò que no volem que passi».

En aquest sentit, l’expert va exposar que el seu model es basa a mirar en quins països s’impliquen les empreses i intentar entendre la geopolítica dels territoris per analitzar quins són els riscs i els beneficis. A més, també va apuntar que els directius haurien d’analitzar quina mena de persones tenen contractades per «assegurar que hi ha gent preparada per dur a terme els plans de contingència necessaris», i va afegir que «s’ha d’entendre què va passar, per què va passar i què podria passar en un futur», segons va informar l’ANA.  

PUBLICITAT
PUBLICITAT