PUBLICITAT

La Massana

Andoflora arriba a la 28a edició amb més parades i activitats

Els temes són el color vermell i el cor, símbols de la passió i la salut

Per Anna Casanova

Un instant de la presentació de la 28a edició d’Andoflora a la Massana.
Un instant de la presentació de la 28a edició d’Andoflora a la Massana. | Comú de la Massana

Andoflora arriba a la 28a edició amb 25 parades i més d’una vintena d’activitats lúdiques culturals. La temàtica d’enguany se centra en la salut i la passió, pel fet que s’acaba de sortir de la pandèmia de la covid-19, i s’ha representat a través dos símbols: el color vermell i el cor. En aquest sentit, en aquesta edició es recupera la participació dels nens de l’esplai, els quals decoraran la parròquia juntament amb les tres escoles de la Massana. D’altra banda, els tallers infantils han tingut molt d’èxit en edicions anteriors i, per tant, el conseller de Cultura, Igualtat i Participació Ciutadana, Guillem Forné, va assegurar que «la nostra tasca és recuperar aquesta tradició perquè els infants puguin tornar a sortir al carrer i es puguin relacionar». 

Aquest esdeveniment no hauria estat possible sense la col·laboració de comerços, clubs i entitats, com per exemple el Club Heura o el restaurant La Minjadora, molts dels quals ho fan de manera gratuïta. De fet, el programa d’activitats és tan ampli que s’hi han hagut d’introduir dos concerts (Marta Tallerés i el tradicional concert d’orgue) un cap de setmana abans. Tanmateix, la fira començarà oficialment el divendres 20 i clourà el diumenge 22 de maig.

Un dels col·laboradors habituals és Líquid Dança, que realitzarà un petit tast de tango el divendres a les 11.30 hores i a les 18.30 hores, amb l’espectacle A compàs de tango de la mà dels ballarins i professors de l’escola Mònica Vega i Dani Sampaio, acompanyats de l’estudiant Marc Tomàs a l’acordió. Líquid Dança també oferirà una exhibició de coreografies dels grups avançats de l’escola el dissabte a les 16.00 hores i un espectacle de creació a les 18.00 hores anomenat Les aparences enganyen, on un ocell ballarà música clàssica, un conill dança contemporània i un llop dances urbanes. 

Com a novetat, aquest és el primer any que participarà el projecte Ergo Concepte, que oferirà dissabte dos tallers de decoració amb cors de fusta per treballar amb conceptes de plàstica i que els visitants s’emportin un record a casa. 
Andoflora dona la benvinguda a la primavera, i és per aquest motiu que hi haurà fins a sis parades especialitzades en la venda de flor i planta. No obstant això, la festa comptarà amb altres parades d’artesans del país. Paral·lelament, s’ha recuperat el concurs d’instal·lacions urbanes a la Massana 2022, en què cinc floristeries i gardens participen: Borges Flors, E-Naturam, Natturals, Tot Natura i Shami’s. Amb la cloenda de diumenge a la tarda, un jurat decidirà qui és el guanyador i se li entregarà un premi. 

Per acabar, l’esdeveniment comptarà amb moltes més activitats, concerts i exposicions, els quals es realitzaran a la plaça de les Fontetes, excepte l’espectacle de creació de Líquid Dança, el qual es realitzarà al Teatre de les Fontetes. Les entrades seran obertes i gratuïtes fins a omplir l’aforament. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT